Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Să înțeleg că luăm numai ce ne convine nouă din ce a scris? Sau ar trebui să băgăm la cap și să punem în practică?
|
fiecare ia ce crede ca e mai bine pentru el si mai ales cat poate duce
Citat:
Până acum ai demonstrat că nu ești de acord cu nici o învățătură a Sfinților Părinți legată de subiectul dicuției noastre. Tu singur ai demonstrat că ceea ce a spus spre exemplu Sf Ioan Gură de Aur nu este valabil pentru că nu am suport biblic. Ai spus că e părerea lui. De folos ți-ar fi să iei puțin catehismul ortodox și să încerci să te familiarizezi mai bine cu el.
|
ba DA, cea a Sf. Vasile cel Mare care e TOTAL diferita de cea a lui Ioan Hrisostom in legatura cu acest subiect
Citat:
Asta e bună. Stabilești tu ce e sfânt și ce nu.
|
nu eu stabilesc ce invataturi sunt sfinte. Exista un arbitru: Biblia
Citat:
Se pare că nu știi ce presupune plăcerea, orice plăcere. Iar desfrânare există și între soți în anumite situații...nu o spun eu...și nu are rost să repet la nesfârșit vechile postări. Vrei să înțelegi e bine. Nu vrei asta e...
|
eu am vorbit de placerea fizica dintre 2 soti si NU despre orice placere
Citat:
Sfinții au făcut nevoințe grozave, înfricoșătoare și au ajuns la starea lui Adam înainte de cădere, când fiarele în prezența lor leapădă starea lor de fiare. Ca exemplu, apropape contemporan, avem pe Sfântul Serafim de Sarov și blândețea fiarelor din pădure. Înțelegi?
|
asa si? Ce legatura este intre ceea ce ai zis tu si dovada ca Adam si Eva NU au avut placeri fizice in Eden (asa cum sustii tu)