Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Înrebări care vor naște iarăși controverse. Orice nevoință făcută de un adevărat creștin nu se trâmbițează, și mai ales pe un forum, unde nu știi cu cine ai de face. Mai de folos îi este unui creștin dacă le-ar face în taină.
|
Ai dreptate. Pe fond, eu am cerut părerea și ajutorul pentru chestiunea în sine a abstinenței. Poate că nu este interesant să aflăm cine și cât s-a abținut, ci mai degrabă dacă reușește acest lucru, cu ce preț, și ce are în vedere când face acest lucru. Și, în fond, ce spune Biserica despre acest aspect.
Cât despre controverse, sunt mirat cât de ușor se alunecă dinspre argumentare matură către înțepături personale. Cred că toți avem o anumită vârstă pe-aici, ar trebui să ne comportăm în consecință. În plus, dacă ne-am scuti reciproc de comentarii răutăcioase, am putea scrolla doar printre păreri argumentate și interesante. Printre altele, eu aș pleda și pentru un echilibru al numărului intervențiilor, și al "cantității" răspunsului. Pentru a fi citite și a ține interesul treaz, cred că mesajele nu trebuie să conțină mai mult de trei paragrafe scurte. Este o părere personală, vă rog să o luați ca atare.