Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Citiți încă o dată, cu atenție. Am scris: organismele vii.
Studiul organismului viu nu presupune, nici implicit nici explicit, studiul sufletului.
Dumneata, când te duci la doctor să te trateze de apendicită, ridici problema sufletului ? Evident că nu.
Biologul care studiază broaștele, maimuțele sau iarba, crezi că își pune, în mod pertinent, problema sufletului ? Evident că nu.
Pentru că un om de știință onest își cunoaște domeniul de activitate și, mai ales, de competență, realizând că aspectele spirituale sunt de competența altora (respectiv Biserica).
Din păcate, există voci din cealaltă tabără care nu își realizează limitele competențelor și pretind cu infatuare că se pot exprima credibil cu privire la teorii științifice pe care nu le înțeleg decât, în cel mai bun caz, superficial.
Este plin internetul de site-uri ale creaționiștilor "literaliști" agitați, care își imaginează că Vechiul Testament este un manual de biologie, și încearcă să-i convingă pe oamenii cu mai mult bun simț decât ei că progeniturile lui Adam au călărit pe dinozauri.
Doamne, cât rău fac ei credinței adevărate, substituindu-i o mascaradă caraghioasă.
|
Subscriu asertiunii dvs pertinente domnule MihaiG.
Trebuie subliniat ca medicina, paradigma stiintifica contemporana nu cunoaste CAUZA modului de functionare al organismului uman, evident fiziologic, psiho-somatic. Stiinta doar DESCRIE acest mod de functionare insa repet nu cunoste nici CAUZA si nici SCOPUL acestui mod de functionare.
Nu se cunoaste care este cauza constiintei, "centrul" afectivitatii umane... cognitiei intelectuale umane specifice...
Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.