Spre deosebire de alte probleme foarte actuale ale tinerilor, folosirea prezervativului este tratată ca temă în mod direct în Sfânta Scriptură (Biblie). În capitolul 38 al primei cărți: Facerea, la versetele de la 8 la 10 aflăm următoarele:
"Atunci Iuda i-a zis lui Onan: „Intră la femeia fratelui tău, fă-ți datoria de cumnat și ridică-i urmași fratelui tău“. Știind însă Onan că urmașii nu vor fi ai lui, de câte ori intra la femeia fratelui său își vărsa sămânța pe pământ, ca să nu-i ridice urmași fratelui său. Rea se arăta fapta lui în ochii lui Dumnezeu, Care a făcut ca și el să moară."
Onan își vărsa sămânța sa pe pământ în același fel cum prezervativul după ce oprește sperma de a ajunge în coapsele femeii, este aruncat pe pământ, este aruncat la gunoi împreună cu toată sămânța bărbatului. Așa de mare păcat săvârșea Onan și așa de urât era în fața lui Dumnezeu acest lucru, încât l-a pedepsit cu moartea. Fapta lui Onan, dacă ajungea la urechile celorlalți din vremea lui, putea sminti multă lumea, putea fi un exemplu negativ cu putință de urmat și pentru alții, de aceea trebuie pedepsită.
Onan a rămas așa de puternic în memoria omenirii încât fapta sa se numește onanie. Onania este un termen mai vechi care se referă de fapt la masturbare, care presupune deasemenea aruncarea sămânții.
Revenind la prezervativ, vă las pe voi să interpretați cât de păcat este folosirea lui, și cât ar putea să-L supere această faptă pe Dumnezeu.
Eu vă pot spune doar atât că de 3 ani de când eu și soția mea suntem căsătoriți n-am folosit nici un mijloc de contracepție și ne-a dăruit Dumnezeu o minune de fetiță sănătoasă și jucăușă, plină de bucurie și har. Mi-e frică să mă gândesc cum ar fi decurs viața noastră dacă-L "păcăleam" pe Dumnezeu cu prezervative sau anticoncepționale. Oricum singurii păcăliți am fi fost noi, căci păcatul și-ar fi arătat păna la urmă consecințele.
Încercați să faceți voia lui Dumnezeu și o să simțiți cum vă ocolesc necazurile și supărările în viața aceasta!
sursa:
http://ortodoxiatinerilor.ro/sexuali...l-e-pacat.html