Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Ovidiu, de departe se vede cum stau lucrurile cu tine personal. Tu poti sa ne pui la dispozitie mii de "Ce spune...". Cand tu insuti nu poti duce crucea despre care vorbesti, n-o pune pe spatele altora.
|
Dintr-o dată am devenit subiectul topicului? Am vorbit eu de mine ceva? M-am dat eu exemplu? Știi ceva de mine ca să poți trage concluziile pe care le-ai tras? Știi tu cum trăiesc sau ce cruce duc? Eu zic că nu știi....Eu doar susțin un punct vedere, poate greșesc, nu spun că sunt perfect...Poate reușești totuși faci diferența...
Citat:
Tu poti sa ne pui la dispozitie mii de "Ce spune...".
|
Să înțeleg că Sfințiii nu fac parte din viața noastră? De ce nu facem noi prieteni Sfinții? De ce nu luam exemplu de la ei? Sau Sfinții ar trebui puși undeva într-un loc separat în care ei să se roage pentru noi, iar noi cu treaba noastră? Pe Dumnezeu, Maica Domnului, pe Îngeril Păzitor și pe Sfinți ar trebui să-I avem tot timpul cu noi și printre noi și să nu-i excludem. Deci din discuțiile de aici de ce ar trebui excluși? Că așa ne convine nouă? Că așa ne este mai comod nouă?
Citat:
Accepta ceea ce altora li se intampla si nu te pozitiona ca pe o persoana cu merite deosebite pentru ceea ce esti tu in stare. Pana la mantuirea finala, drumul e lung si cuprinde capcane nebanuite.
|
Dragule, una se vorbim de ce e bine și cum ar trebui noi să facem și alta este cum credem noi că e bine și ce facem. Eu vorbesc de ce e bine, nu am treabă cu cei care nu pot sau nu fac, dar am treabă cu ideea care spune altceva decât adevărul. Mie mi-au fost cerute argumente de către userii cu care am intrat în polemică, nu le-am intrat eu cu bocancul în suflet făcând pe dreptul. Acum că ceea ce am scris a atins, iarăși nu ține de mine, adevărul trebuie spus. Se spune că frica și neputințele să le ascunzi, să nu le areți ca nu cumva să le vadă fratele tău și să cadă și el în ele.
Citat:
Si-apoi, ipotetic vorbind, daca un el si o ea, casatoriti fiind, reusesc sa faca absolut totul exact cum ne cere Dumnezeu, (iar cand spun "exact" ma refer la parerea lui Dumnezeu, nu parerea omului subiectiv) atunci acei oameni ar fi pe marginea unui hau gata sa-i inghita. De ce? Pai daca ai constiinta imaculata ca pe toate le faci bine si foarte bine fata de Dumnezeu, fata de Biserica si fata de semeni, ce motiv mai ai sa te smeresti? Nu cumva mintea este gata sa te ridice la rang de SFANT?
|
Păi atunci hai să păcătuim ca să avem de ce ne smeri. În ortodxie niciodată nu există "e de ajuns" sunt "curat" nu mai păcătuiesc, gata nu mai am nimic de făcut. Nu... E greșit !!! Tot timpul avem ceva de făcut pe măsură ce noi avansăm duhovnicește. A încerca să nu mai păcătiești, a încerca să te îndrepți sunt poate primii pași spre Dumnezeu. Și atunci cum să înaintezi dacă tu gândești așa? Până la sfințenie e cale lungă, dar ține minte că nici unui om nu-i este imposibil acest lucru. Ține de noi și de voința noastră, căci Dumnezeu pe toți ne vea sfinți. Iisus Hristos, întrupat în om adevărat, a biruit pe diavolul ca om, iar nu ca Dumnezeu, iar biruința ne-a dat-o nouă, în dar, dar numai dacă ne luptăm și noi ca El. Și El a a avut necesități trupești și sufletești, ca om, dar le-a biruit prin iubire, smerenie, simplitate, jertfă, răbdare, post, rugăciune s.a.m.d.
Citat:
Fiecare caz este unicat, iar sfaturile nu pot fi generalizate. Din punctul meu de vedre, care fara ipocrizie, ma recunosc un mare pacatos, sa ma ajute Dumnezeu sa le fac pe toate celelalte bine si foarte bine, si sa ramana "impreunarea protejata" singurul meu pacat, pentru care sa gasesc acea motivatie REALA in sufletul meu, ca sa ma smeresc. Sa nu se inteleaga ca trebuie neaparat sa pacatuim, pentru ca Dumnezeu sa aiba ce ne ierta. Dar cand lucrezi cu mierea, iar Dumnezeu ti-a dat simtul gustului, e greu sa nu te lingi pe degete din cand in cand, chiar daca stii ca ai diabet...
|
De ce să accepți așa ușor păcatul? De ce să nu ne convertim energia prin înfrânare, săltând sensul firii la rosturi mai presus de fire? De ce să nu vorbim noi de lucruri mai presus de fire? De ce trebuie să vorbim mai mult de slăbiciunile nostre, îmulțindu-le în acest caz?
Citat:
Dar cand lucrezi cu mierea, iar Dumnezeu ti-a dat simtul gustului, e greu sa nu te lingi pe degete din cand in cand, chiar daca stii ca ai diabet...
|
Avem credința amestecată. La Dumnezeu nu există: „pot, nu pot”, nu există! Credința în propiul ego aduce nesinguranță și greutatea vieții. De mare folos ne-ar fi dacă noi ne-am încredința viața și sufletul în seama lui Dumnezeu, ca Învățător și Călăuzitor. Fericit este cel care și-a ucis cu desăvârșire voia.