View Single Post
Vechi 26.09.2012, 14:01:41
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Problema e ca materialul de studiu e foarte voluminos iar noi sarim cam de la una la alta, cu pasi gigantici, de parca suntem Guliver in tara liliputanilor...
Poate ar fi mai potrivit s-o luam mai maruntel...
Corect. Ținând cont de faptul că nu suntem niciunul specialiști în domeniu, poate ar fi bine să începem de la acele cunoștiințe pe care, în calitate de creștini, le putem afirma în mod neechivoc, deoarece fac parte din revelația divină.

Astfel, știm că universul material și spiritual a fost creat de Dumnezeu.

Aici includem, evident, animalele și oamenii.

Ceea ce Revelația nu ne arată este modul în care Dumnezeu a creat animalele și oamenii (mă refer la modul de creație văzut prin prisma legității creației). Este evident de ce Revelația nu cuprinde aceste informații - pentru că exced domeniului său de interes. Din punct de vedere spiritual, ceea ce trebuie să știu mă învață Biserica: de către cine, și de ce am fost creat.

Din punct de vedere științific, în măsura în care aleg să-mi folosesc acele atribute cu care Dumnezeu m-a înzestrat, respectiv capacitatea de cunoaștere rațională, pot dobândi anumite răspunsuri la întrebarea "cum m-a creat Dumnezeu", întrebare care, repet, nu interesează în mod fundamental d.p.d.v. spiritual.

Acesta ar fi un punct de plecare.