Citat:
Īn prealabil postat de catalin2
Cezar, eu am scris zeci de mesaje numai pe forumul acesta despre evolutionism, am dat si interpretarea sfintilor la Facere, am analizat si dovezile evolutionismului si am scris si de ce chiar teoria stiintifica este contrazisa de cercetarile stiintifice. Din pacate cine are o conceptie cu greu o mai schimba, dar se poate. De exemplu ai dat ieri un citat din Sfantul Teofan Zavoratul, care rezuma cam tot ce spun eu de cand am intrat pe forum. Si l-ai dat tu, nu eu, desi acum ceva timp nu credeai exact ce scrie acolo.
Argumentele si dovezile evolutionismului sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire. Eu scriu tot timpul de dovezi impotriva, dar argumente pentru evolutionism nu da nimeni. Singurul argument pe care il repeta si ateii este ca trebuie sa ii crezi pe oamenii de stiinta, noi pamantenii obisnuiti nu putem intelege aceste lucruri pentru ca trebuie sa avem zeci de ani se studiu.
In legatura cu cartile de biologie (in legatura cu evolutionismul, stii ca au fost proteste ale societatilor umaniste ca a fost scos din scoli ca materie), tot Remus Cernea si alti atei erau deranjati ca au aparut manuale de biologie creationiste, avizate de Ministerul Invatamantului. Iata unul din ele: http://alt-om.com/manual-de-biologie-creationist/
In legatura cu manualul clasic de biologie (ce contine teoria evolutionista), exista de mult timp o lucrare ortodoxa ce analizeaza toate erorile din aceste manuale: http://www.sfaturiortodoxe.ro/evolutionism.htm
Daca cineva vrea sa afle adevarul despre hinduism nu-l va afla daca studiaza doar hinduismul, nu si ce spune ortodoxia despre hinduism. Altfel va afla de la ei ca e cea mai buna religie. Tot asa, daca cineva vrea sa afle adevarul despre evolutionism nu are cum sa-l afle daca citeste doar cartile despre evolutionism, nu si cele ortodoxe despre acest subiect sau cele creationiste.
|
Articolele respective sunt tendentioase. Le consider irelevante stiintific. O epistemologie de mana a saptea. Cataline, chiar crezi ca matematicianul acela e as in biologie? Asta numai la romani se poate... Uite, eu ii dau nota 1. Ca a fost prezent. Desi, dupa ce baliverne indruga, cred ca a fost mai degraba absent...
Nu asa se dezbat teoriile stiintifice.
Am gresit ca m-am bagat in treaba asta pe topic. Ma retrag.
E numai vina mea... Nu asa se poarta discutiile serioase, cu miza reala.