View Single Post
Vechi 20.09.2012, 22:37:29
andreicosmovici andreicosmovici is offline
Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Rar am intalnit familii ortodoxe care sa se fereasca de nasterea de prunci prin infranare.
Si cum procedeaza? Contraceptie? Exista duhovnici care recomanda contraceptie (prezervativ, contraceptive)?

Citat:
Alte familii de crestini imi marturiseau cu senitatate ca de cand si-a pus steriletul nu mai ramas gravida. Dar avorturi nu a facut...
Steriletul este o metoda contraceptiva abortiva. Impiedica ovulul fecundat (fecundat!, deci o nouă viață) să se implanteze, modificând mucoasa uterina. Se numeste avort timpuriu.

Citat:
Cel putin eu am inteles ca abstinenta ortodoxa o intelegi doar prin relatii conjugale in zile fertile. Or asta e o anomalie.
Evident. Dar cum stie un cuplu ortodox cand sunt zile fertile, si cand nu? De ce ar fi interesat de aceasta informatie, daca Biserica Ortodoxa nu adminte decat abstinenta totala, si nu cea periodica, practicata in Biserica Catolica? Daca te abții pur și simplu, nu mai ai nevoie să știi când este femeia fertilă, și când nu.

Citat:
sustin abstinenta in familie pe perioade determinate, cat sa nu fie pagubiti nici unul dintre soti.
Nu pe perioade determinate, ci pe perioadele care trebuie, având în vedere intenția de sfințire reciprocă a soților. Sau diverse alte probleme de natură medicală, financiară etc relevante.

Citat:
Dar repet, solutia functioneaza pe termen scurt(o luna, doua , trei). E posibil sa functioneze si pe un termen mai lung, dar eu inca nu am cunostinta practica de asta.
Nu inteleg. In primul rand, abstinenta ar trebui sa fie intercalata cu perioade de intalnire conjugala. De ce m-as abtine doar pentru o luna, doua, si apoi gata? In plus, abstinenta in sine nu este un scop in sine, din ce văd eu. Este o necesitate cerută în același timp de motive obiective (care nu permit, temporar, apariția unei noi sarcini) și de dorința de sfințire reciprocă, în cuplu, inclusiv prin renunțarea la inima exprimării iubirii conjugale.
Reply With Quote