View Single Post
Vechi 17.09.2012, 15:49:55
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Te plictisești?
Deloc,

acum revenind la scriptură, aș vrea să-mi cer iertare celor cărora le-am explicat greșit despre creație, căci am neglijat priceperea foarte clară a Cuvântului:

''1. Intru'nceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul.
2. Dar pamantul era nedeslusit si ne'mplinit; si intuneric era deasupra genunii; si Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.''

Am înțeles greșit și am presupus fals și am făcut erori căci am neglijat litera, cuvântul, propoziția, virgula, punctul, spațiul, am neglijat ceva și am crezut că am înțeles corect, defapt am făcut o eroare fatală.

Practic eu am susținut greșit că pământul a fost născut din ape abea în ziua a treia, din apa limpede și cristalină care apăruse la început din Dumnezeu căci am neglijat chiar prima propoziție și a doua, adică n-am citit-o corect, și defapt nu cred că din Sine le-a făcut ci prin Cuvânt le-a făcut din nimic existent căci nimic nu exista afară de sf.Treime mai înainte de ziua întâi, dar le-a făcut deodată, dintru-nceput a făcut cerul și pământul, adică apa aia era defapt nu apă ci era cer și pământ ca o apă în care nu se distingea pământul de cer, nu se putea desluși cerul de pământ ci toată apa aia limpede și cristalină nu era apă apă ci era cer și pământ sub formă de apă limpede și cristalină, nu era un amestec, un mâl, ci era ca o apă limpede și cristalină însă pământul era de nedeslușit în ea și nu se știa ce era pământul și ce era cerul și apa era în întuneric încât deasupra genunii era întuneric deplin. Acuma ce este genunea e partea a doua, nu intru acum în detalii.

Și abea apoi, după ce a văzut că pământul nu e deslușit și că e neîmplinit abea apoi Domnul împreună cu Înțelepciunea lui Dumnezeu le-a deslușit și le-a împlinit prin Cuvânt așa încât la finalul celor 7 zile, ele erau bune și frumoase, deslușite și împlinite.

Când citim trebuie pe parcurs priceput cum a despărțit sfințenia Domnului Lumina de Întuneric și cum focul numit lumina s-a strâns sus și frigul numit noaptea s-a strâns jos, și apoi cum tăria a separat apele ca un plan pe la mijloc ce a despărțit apele de ape până ce semisfera de foc a soarelui și semisfera de ghiață a lunii au ieșit la suprafața apelor de sus respectiv de jos din pricina presiunii tăriei, au ieșit exact pe la mijloc, iar apoi ele au fost puse întru tărie, adică prin cuvânt ele au fost atrase întru tărie astfel că apele și ghiața dintre ele au format stelele deasupra soarelui împrăștiindu-se ordonat pe firmament iar soarele și luna au format sfera completă, ca la eclipsa de lună, adică sfera de foc și de ghiață despărțită de tărie, luminătorul cel mai mare și luminătorul cel mai mic dar de aceiași dimensiune fizică, iar apoi, după ce au ajuns întru tărie despărțite doar de planul de mijloc al tăriei, electromagnetismul apărut prin cuvânt le-a pus în mișcare pe cer formându-se circuitul elecromagnetic prin mediile: apele de sus, axa stelei polare, mările și pământul, apoi axa cerească sudică și iar apele de sus, putere constantă și perpetuă care învârte stelele și face să se miște soarele și luna pe traseele lor pentru ca să avem aicea jos anotimpuri și vremi și semne. Deci prin Cuvânt le-a făcut și așa a apărut lumina, cerul, și așa a apărut și s-a deslușit pământul atunci când a poruncit scurgerea apelor de jos, cele de sub cer, adunarea lor în mări, atunci s-a solidificat și contras și îndesat pământul în el însuși în apele de jos ca să aibă loc scurgerea apelor rămase ape, s-a închegat prin îndesarea în el însuși și așa a apărut împreună cu tot ce conține în el, având chipul plat denivelat de deasupra după forma ruperii apelor de ape la despărțirea lor din pricina tăriei, și rond în adânc și apele scurse s-au adunuat în mări de jur împrejur pe lateral.

Deci citiți cu atenție prima pagină a facerii și constatați Înțelepciunea prin care Domnul a deslușit pământul din ape doar prin Cuvânt rostit văzând dacă e bine și frumos după fiecare etapă și apoi l-a plinit prin Cuvânt rostit și pe Adam l-a făcut cu mâinle și din țărână suflându-i suflare de viață în față din gura Lui iar pe Eva din Adam după ce le-a mai făcut odată pe toate dobitoacele și târâtoarele și fiarele și le-a adus la Adam ca să le numească și să-și aleagă pe potriva lui căci nu e bine ca să fie omul singur chiar întru Dumnezeu. Și mai e ceva de remarcat, că nu i-a spus Omului să stăpânească și să supună și fiarele ci acolo unde a vorbit de fiare a folosit sintagma ''și tot pământul'', vorbind de peștii mărilor, păsările cerului, dobitoace, târâtoare și tot pământul pe care omul poate să le supună.

Înțelesul este fenomenal pentru ceea ce a urmat în Cuvântul rostit către om după ce acesta a greșit și a mâncat din pomul cunoștinței binelui însă și a răului.

Practic deduc și faptul că șarpele cel vechi putea vorbi ca papagalii dar era viclean și înțelept, era o fiară care prin fapta care a atras blestemul a devenit o târâtoare blestemată între toate făpturile, pierzîndu-și aripile, urechile, picioarele din față și picioarele din spate și graiul căci el, șarpele cel vechi numit satana, a priceput imediat din ceea ce a grăit Dumnezeu că omul putea să-l supună pe el și avea datoria să-l stăpânească și să-l ucidă dacă nu se supune căci i se poruncise omului să stăpânească peste tot pământul și de aceea viclenia lui și înțelepciunea lui a lucrat imediat ispitirea omului pentru ca să-și distrugă și să-și omoare adeversarul potențial în timp ce pe el s-a asigurat cu nemurirea mâncând mai înainte din pomul vieții și apoi din pomul cunoștiinței binelui și răului și atrăgând apoi pe Eva și pe Adam prin Eva în cursa neascultării și morții.

Cam asta.
Deci îmi cer iertare pentru eroareres.

Last edited by vsovivivi; 17.09.2012 at 17:15:17.