Citat:
În prealabil postat de anna21
:)
Un pic cinica? Sunt foarte, foarte amara...
Am ajuns sa ma bucur ca am baieti si nu fete pentru ca asta este: traim intr-o lume a barbatilor.
In ultimii cinci ani am strans povesti incredibile numai din cercul meu de cunostinte.. Si nu vorbesc de banala inselare ci chiar de ceva apropiat de tortura fizica si psihica.. Si ce li s-a intamplat nu ajunge in statistici.
(Pana si prietena mea avocata pe care am mentionat-o pe thread a trecut printr-un calvar.. incredibil cat a indurat. Si cu toate astea nu ea a cerut divortul! Chiar credea in "sanctitatea casatoriei" - e catolica)
Nu stiu ce se intampla azi. Cred ca este o boala a lumii contemporane: egoismul acesta crancen! Mi-e greu sa cred ca asta a fost casatoria intotdeauna (am exemplul luminos al parintilor mei care si-au fost intotdeauna sprijin).
|
Eu cred ca femeia chiar prin natura sa poate detine o parte importanta de control, chiar daca nu este genul de control la care se gandeste automat un barbat, chiar daca nu izbeste ochii, nu de putine ori puterea lor sociala e mai mare decat a barbatilor.
In primul rand, ea este cea care formeaza predominant copii, fie ei baieti sau fete. Acesti copii sunt viitorul societatii.
Deci in spatele unui barbat ratat ca si barbat cu demnitate in fatza lui Dumnezeu, este o mama ratata.
Iar in spatele acelei mame o alta mama care si-a ratat misiunea.
In al doilea rand, ea are puterea (extraordinara) sa zica da sau nu unui barbat.
Dar atat timp cat ea este legata in mod pacatos si cu o dependenta bolnava de ideea de barbat care in capul ei este cvasi-echivalenta cu sansa la fericire cum ai spus si mai sus, nu are nici intelepciunea nici discernamantul de a folosi cum trebuie aceasta putere.
Nu mai vorbim de cazuri in care in spatele deciziilor unor barbati au fost de fapt femei. Decizii bune - femei bune, decizii proaste - femei .. rele :)
Citat:
Dar nu vreau sa fiu nedreapta cu barbatii, am cunoscut si barbati extraordinari (care nu sunt calugari. Pentru ca ideea mea despre barbatie implica controlul asupra sinelui, a nu trai pentru sine, jertfa.. asta este barbatia in viziunea mea). Dar stii care este ironia? Sotiile lor nu intelegeau ce au alaturi. Deci tot aia.
|
Ironiile vietii..femei cu barbati care nu-i merita si barbati cu femei care nu le merita..cum de s-au gasit asa si nu altfel?
Simplu..pentru ca ambele genuri au slabiciunile lor.