Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
Eu cred ca prin spovedanie asa cum trebuie se intelege marturisirea acelor greseli pentru care constiinta ne mustra, mai putin conteaza durata spovedaniei. In legatura cu cele 40 de Liturghii, nu cred ca exista rugaciune mai puternica decat Sfanta Liturghie, de aceea cred ca nu li se exagereaza importanta. Aceste 4o de Liturghii sunt tare folositoare si impreuna cu rugaciunile celor dragi si milostenia, ajuta mai mult decat credem sufletul.
|
Inca o data invatatura Bisericii nu se bazeaza pe parerile personale ale nimanui, ci pe invatatura lasata de Hristos sau revelata de catre Duhul Sfant.
Sunt pacate pentru care pe unii nu ii mustra constiinta. Cati dintre copii care isi incep viata sexuala la 14-15 ani au mustrari de constiinta? Cati considera ca ceea ce fac este un pacat.
Pacatele marturisite la Sfanta Spovedanie se iarta, dar doar in cazul in care exista si pocainta. Cele nemarturisite nu se iarta. Un om care nu a avut o relatia cu Biserica toata viata si a facut o spovedanie de 15 minute este imposibil sa fi marturisit toate pacatele savarsite.