Citat:
În prealabil postat de iustin10
pai ceva il apasa ,cand a zis ca 'nu stii ce am facut'
mustrarea constiintei doare la fel ca lipsa mancarii si a adapostului.
Cumva,el ispasea prin viata asta,ceva care il macina
Poate aici ar avea nevoie de intelegerea cuiva...poate aici e marea lui nevoie
Ca zace jos,si nimeni nu se opreste linga el
Unii strimba din nas si zic: e pacatos .Iar el maninca praf,si il chinuie constiinta.Frumos ca te ai oprit sa il asculti
|
In ultimul timp am citit mai mult din Vechiul Testament dar ... la inceput, cand am deschis Biblia pentru prima data, am citit cele 4 Evanghelii de cateva ori si am remarcat ca Iisus nu s-a dus la nici un pacatos (fie el un simplu hot, precum vamesul, o curva ca Maria Magdalena sau chiar un posedat de demoni) sa ii spuna "Vezi ce ai patit daca ai pacatuit? Acum suporta, caci astea sunt consecintele pacatului tau?"
Daca Iisus i-a iertat fara sa ii mustre, de ce l-as judeca eu? Cand toti au vrut sa arunce cu pietre, Iisus nu a aruncat desi era singurul indreptati.... deci cum as putea eu?
Dar ... simt ca nu e deajuns sa nu arunc .... sa nu judec.... sa nu fac nimic.
Cred ca Iisus a venit pe pamant si pentru a ne da un exemplu despre cum ar trebui sa ne purtam cu aproapele nostru. El a stat la masa si a fost prieten cu cei pe care farisei ii considerau "cea mai de jos clasa". Ii urmam noi exemplul? Eu cred ca multi dintre ei nu cunosc Adevarul si nu stiu ca pot fi mantuiti, daca se pocaiesc. Cred ca ei risca sa moara in necunoastinta din cauza ca noi nu suntem dispusi sa ii iubim ca pe noi insine. Biblia ne spune ca "nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viața", dar noi nu suntem dispusi sa dam nici cateva minute din viata noastra.
E greu.... ar trebui facut ceva pentru ei.... dar sincer, nici eu nu stiu de unde as putea incepe. Poate aveti voi idei?