View Single Post
Vechi 10.09.2012, 22:17:24
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Iustin, acum am putut raspund ela mesajul tau, nici tu nu ai citit tot raspunsul Sf. Ignatie, eu am dat doar un scurt fragment. Raspunsul e mai lung, si spune textual despre mantuirea paganilor si ereticilor, nu doar ce fragment am dat eu.
Poti sa mai dai si alte fragmente despre acest subiect si sa le discutam.
Imi place stilul transant si logic al sfantului despre nemantuirea paganilor .Pe el il cred, pe tine nu. Si vreau sa vad de ce fac in mintea mea aceste diferente .Caci teoretic si tu esti la fel de corect in ce spui,caci reproduci corect aceste idei .Si aceste dogme ale mantuirii in BO si numai in ea ,le cred de fapt. Dar de ce atunci mi se pare falsa reproducerea insistenta si preponderenta a acestor idei de catre unii dintre voi?
Sunt deschis si sa recunosc ca este vina mea,poate . Dar sa nu excludem nici varianta ca poate unii dau mai multa importanta acestor idei de excludere si cerc restrins al Bisericii ,decat poate altor idei ,mult mai pozitive ale ortodoxiei.
Un singur argument : unde este vorba despre polemica si analiza daca cineva este pierdut sau nu,imediat topicul infloreste ,si cele mai adinci patimi se aprind
Unde este insa vorba despre vreun topic de constructie ,de dezbatere ortodoxa, de invatare , imediat acel topic lincezeste ,si duipa cateva copy and pasturi ,mergem adormiti la culcare
Oare este ceva in neregula cu noi ?
Nu cu ortodoxia,ci cu noi.
Reply With Quote