View Single Post
Vechi 10.09.2012, 10:58:48
Laura19
Guest

Implicit

Avem mancaruri traditionale de post, mai ales retele din manastiri! Avand in vedere ca suntem ortodocsi de 2000 de ani, cu siguranta au inventat si stramosii nostri si niste rete de post. Nu o fi mancat cerealele care se gasesc astazi pe la toate colturile, dar grau fiert, malai, porumb fiert/copt-porum ca in Ro eu inca n-am gasit aici- mancau cu siguranta. A, ca multi nu le mai stiu si manaca numai branza si salam, asta e altceva. Si din pacate sunt f.multi care nu mai stiu de mancarurile traditionale romanesti. Nu stiu cat de traditional se manca pe vremea lui Ceasca :-? . Am sa postez carti de bucate, de post si de dulce, unele le am, altele doresc sa le procurez.

Cartile lui Radu Anton Roman, cel care s-a ocupat de gastronomia romaneasca si a adunat din toate colturile tarii rete traditionale romanesti (are si de post si de dulce; nu are o carte doar ptr. post si una doar ptr dulce):

Sarbatoarea Pastilor - traditii religioase, ritualuri si obiceiuri populare. Masa de Pasti - retete, vinuri si bucate potrivite

Traditii, obiceiuri si bucate de Craciun

Mese si obiceiuri romanesti

De la munte la delta

Ardealul la pohta ce pohtim

Povestile Bucatariei Romanesti - Vol. 7 - Sarbatori crestine la romani

Banatul si Muntenia colinara

Moldova atributelor

Hop si noi pe papa-mond

Valahia de miazazi

alte carti:
Retete traditionale romanesti (cartonata)
Carte de bucate boieresti
Retete de Pasti
Mancaruri de post - contine si retete culese din manastirile romanesti
Mancaruri si preparate de post

Last edited by Laura19; 10.09.2012 at 13:13:11.
Reply With Quote