Citat:
În prealabil postat de Otilia12
Vrem Catedrale extrem de somptuoase,dar totusi invatamantul,cu el ce facem?
|
În cazul în care nu ați observat: învățământul a fost scos de sub jurisdicția Bisericii. În România, s-a întâmplat cam de la Cuza încoace. În schimb, de cultul divin nu se ocupă statul. Pe ăsta, încă nu l-au scos de sub epitropia Bisericii, deocamdată. Acesta e motivul pentru care Biserica face în primul rând biserici. Când veți găsi normal ca Ministerul Învățământului să construiască lăcașe de cult, atunci am să găsesc potrivit ca Biserica să-i dea o replică, construind școli.
Citat:
Clar ca buna ziua,seminariile liceale nu sunt destul....Este nevoie si de ciclul primar si gimnazial.
Inaltii prelati ai bisericii ar trebui sa inteleaga acest aspect.Sunt oameni cu multa carte,masterate,doctorate,etc. Pai asa incurajeaza educarea elevului inca de mic in spirit ortodox? cu 1 ora de religie pe saptamana,etc? Hai sa fim seriosi....
|
Vedeți, asta mă enervează citind acest topic. Oameni care nu au deschis, în toată viața lor, nici măcar o gogoșerie, își îndreaptă degetul acuzator asupa Bisericii Ortodoxe, acuzând pe "înalții prelați" că nu deschid școli. Ca și când înalții prelați ar avea chemarea să deschidă școli, și nu laicatul. Îmi pare rău să vă spun că nu e așa. Înalții prelați, în virtutea misiunii lor magisteriale, au menirea de a deschide seminare teologice și facultăți de teologie. Ceea ce ei fac, chiar cu asupra de măsură. De școlile învățământului profan trebuie să se ocupe profanii.
Deci: de ce nu deschideți o școală ?