View Single Post
Vechi 09.09.2012, 21:46:47
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
... Isus a întemeiat o instituție văzută, al cărei fundament este Petru și ale cărei coloane de susținere sunt ceilalți apostoli și cei următori lor într-un lanț neîntrerupt al descendenței apostolice: papa și episcopii săi.
Trecând peste faptul că nu ați adus nici o fundamentare biblică pentru afirmația pe care ați făcut-o, Sfânta Scriptură afirmă chiar ceva contrar față de dumneavoastră, și am senzația că cineva a inventat o nouă revelație în care apostolii nu mai sunt temelii ale Bisericii, ci coloane care stau ele însele pe una temelie, dar Biblia contrazice:

Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei. Și m-a dus pe mine, în duh, într-un munte mare și înalt și mi-a arătat cetatea cea sfântă, Ierusalimul, pogorându-se din cer, de la Dumnezeu, Iar zidul cetății avea douăsprezece pietre de temelie și în ele douăsprezece nume, ale celor douăsprezece apostoli ai Mielului. (Apocalipsa 21, 2.10.14)

Deci, dar, nu mai sunteți străini și locuitori vremelnici, ci sunteți împreună cetățeni cu sfinții și casnici ai lui Dumnezeu, zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos. (Efeseni 2, 19-20)

Episcopii Bisericii nu sunt episcopii papei așa cum v-ați și exprimat ("papa și episcopii săi").

Last edited by Decebal; 09.09.2012 at 22:00:37.
Reply With Quote