Citat:
În prealabil postat de Decebal
Îmi cer scuze că intervin mai ales că Eugen nu are nevoie de vreun ajutor, pentru că a explicat bine și foarte clar care este tâlcuirea respectivului verset. Însă Adriana Tartaruga demonstrează din nou atitudinea ei tipic sectară, și nu întâmplător afirmase mai devreme AlinB că are un model tipic (100%) neoprotestant și sare de la o problemă la alta, de la un verset la altul, exact cum fac sectarii de la noi atunci reușești să îi biruiești, chiar cu Biblia în mână; cânde sectatntu se vede că pierde pe o parte, pe niște versete, imediat se apucă sectantul și atacă pe altele, doar, doar din tot efortul lui de a împroșca Biserica lui Christos Ortodoxă se va alege "ceva". Deci nu este nici o contradicție împotriva a ceea ce spunea Christos și explicația pe care a dat-o domnul Eugen, contradicția este numai în capul unora care au boală pe Biserica Ortodoxă și nu știu, așa cum fac sectanții, cum să mai împroaște, cum să mai atace, mai ales când vede că este pe o cale greșită.
|
Nu este contradictie? Biblia spune ca apostolii nu au semanat ci doar culeg de acolo de unde nu au semanat (ci a semanat un Altul). Eugen a spus contrariul, ca ar semana. Daca nu este contradictie inseamna ca este vorba de doua semanaturi aici, una facuta de Dumnezeu si alta facuta de apostoli. Doar ca despre o a doua semanatura in epoca Noului Legamant Domnul nu a vorbit niciodata, ba chiar a spus clar sa nu numim pe nimeni altul invatator decat pe El. Deci daca El nu a invatat de existenta a doua semanaturi in NT, nici eu nu o sa pot accepta doua.
Partea despre VT care a semanat informatii despre Domnul este perfect adevarata. In VT semanau oamenii ceea ce le spunea Duhul sa semene, in NT insa nu mai seamana oamenii ci Dumnezeu direct iar oamenii doar culeg ceea ce nu au semanat, este exact ceea ce a zis Domnul si este exact si sensul profetiei de la Ieremia. Nici vorba sa sar de la un verset la altul, dimpotriva, am o viziune mult mai de ansamblu a Bibliei ca sa vad ce versete se leaga si se explica unul pe altul explicand acelasi lucru. Aceasta viziune globala care sa integreze toate versetele va lipseste de aceea ramaneti fara argumente si tot ce puteti sa mai spuneti apoi sunt doar insulte. Tipic (sau clasic, cum preferati).
Si in plus de asta, cand apostolii merg sa culeaga ceea ce nu au semanat ci a fost semanat de un Altul, de unde culeg ei? Nu tocmai dintre cei pagani, nebotezati, care conform teoriilor voastre nu au nimic in ei semanat de Dumnezeu? Recolta este mare si lucratorii putini, asa a zis Domnul. Care este aceasta recolta mare in teoria lui Eugen? Tocmai ca recolta mare sunt oamenii ce trebuie convertiti iar lucratorii sunt apostolii si toti cei ce, ca si ei, fac misiune de convertire... Iar misiunea de convertire este a culege ceea ce era deja semanat de un Altul in inima lor...
In plus: stiti unde anume spune si Ap. Ioan acelasi lucru? Ca pasajul din Pavel ce reproducea profetia tot eu a trebuit sa il dau, desi v-am lasat timp sa il gasiti. Si Ioan a spus acelasi lucru ca si profetia, stiti unde? Va mai las timp. Imi cer doar scuze daca de ieri seara pana acum a dat cineva pasajul, inca nu am avut timp sa citesc tot ce s-a scris azi.