View Single Post
Vechi 16.10.2007, 10:56:39
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Ai dreptate. Poate ca in prima parte am vorbit in general despre educatia religioasa, insa in final am motivat ca scopul educatiei religioase in scoala este desavarsirea persoanei, ci nu o simpla informare. Cred ca atat misiunea pastorala, a preotului, cat si misiunea profesorului de religiei au acelasi scop. Educatia crestina urmareste realizarea comuniunii omului cu Dumnezeu, ceea ce presupune din partea omului nu insusirea unor principii abstracte sau definitii, ci o permanentă purificare de patimi si o crestere in virtute. Nu pot despartii educatia crestina in general de educatia religioasa din scoala.
Iti multumesc pentru observatii.
Vorbim despre acelasi lucru, asadar impartasesc aceeasi opinie cu tine. Te rog sa nu iei cele postate de mine ca pe "observatii". Le consider pareri personale, care argumenteaza un punct de vedere.
Consider ca "insusirea unor principii abstracte sau definitii" ar trebui sa se faca in scoala, ioar cele invatate acolo se aprofundeaza in Biserica, sub indrumarea duhovnicului. Incercam sa spun (cu un termen putin fortat) ca este bine sa se elimine "suprapunerea de competente". :)
Reply With Quote