Citat:
În prealabil postat de SergiuNicola
ECUMENÍSM n. Mișcare religioasă ce urmărește scopul de a unifica toate bisericile creștine. /<fr. oecuménisme
Dacă asta înseamnă atunci eu cred că nu va avea loc niciodată.
"Scoatem sabia și îi anunțăm că e ascuțită" Părintele Arsenie Papacioc.
E foarte simpatic.
http://www.youtube.com/watch?v=TjWn59NlccE
|
Poate ar fi fost momentul ca Parintele sa isi aminteasca, intrucat a spus ca "Iisus a fost ortodox", cuvantul Domnului catre Petru.... Cine scoate sabia, de sabie va pieri....
Categoric nu pot pune la inima chiar toate vorbele batranilor nostri... Omul, oricine ar fi, mai spune cateodata si lucruri care ar fi mai bine sa fie (auto)cenzurate.
Lupta crestinilor dreptmaritori impotriva ecumenismului se face cu sabia?...
Da, daca prin asta intelegem sabia smereniei, a iubirii de aproapele, a discernamantului duhovnicesc, a taierii voii proprii, mai intai, a luptei cu patimile personale. De acord. Altminteri, daca indreptam sabia impotriva aproapelui, sa curga sange, "sa muscam din ei", ce sa spun decat ca iata mostra de paranoia sau, ma rog, revigorarea jihadului islamic chiar la noi acasa.
Apoi aminteste Parintele de Iuda. Pai, Iuda nu a fost taiat cu sabia ci si-a luat singur viata, coplesit de deznadejde. Cam asta e soarta necredinciosilor, intr-un fel sau altul piere omul pe limba lui, rupt fiind de Dumnezeu. Nu eu il tai, nu eu crestinul pacatos sunt gradinarul care frange creanga uscata... Ci Domnul!
Ma dezic total de orice forma de lupta primitiva impotriva semenilor crestini din afara Bisericii.
Iar de discutiile pe tema ecumenismului ma voi feri de azi inainte.
Pana azi am participat intrucatva, deoarece am avut nevoie/dorinta sincera sa inteleg ce e cu ecumenismul.
Am inteles. Nu ma intereseaza problema. Am altceva mai bun de facut. Semnul Sfintei Cruci, de pilda, post si rugaciune mai intai. Si multe altele pe care Biserica noastra Sfanta, Traditia ni le-au lasat mostenire pe Cale...
Domnul sa ne ocroteasca! AMIN+