View Single Post
Vechi 07.09.2012, 04:09:31
Laura19
Guest

Implicit

1. Invataturile ortodoxe mereu au pus accent pe feciorie. Si barbatul si femeia trebuie sa fie curati pana la casatorie. Ma gandesc ca o fata fecioara merita un sot fecior. Nu trebuie sa trecem chiar asa usor cu vederea, caci desi societatea face reclama la desfranare, ortodoxia cheama la puritate. Deci nu se pune discutia, fecioria este f.importanta.

2. Orice barbat sau femeie, daca a calcat stramb in tinerete si vrea sa se pocaiasca, poate. Se poate recapata fecioria sufleteasca prin pocainta. Avem sfinti si sfinte care au cazut in acest pacat! Si normal, daca s-au pocait, si-au tinut canonul pot avea o casnicie, nu ii opreste nimeni. Ma gandesc ca poate e mai bine sa fie o casatorie intre doua persoane care au cazut in acest pacat si s-au pocait, caci altfel inteleg lucrurile si sunt pe aceiasi lungime de unda. Nu este obligatoriu, evident.

Sunt de parere ca trebuie actionat imediat cand omul realizeaza ca ceea ce face este gresit, caci desfranarea este o patima. Cu cat patima este mai batrana cu atat este mai greu sa scapi de ea. Una este cand o fata/baiat calca odata gresit si se pocaieste, alta e cand traiesti in desfrau pana la 35 de ani. Cu cat un copac este mai tanar cu atat este mai usor sa il scoti din radacini. Asa este si cu pacatul.

Eu o vad pe Andra ca fiind una din sutele de tinere care au fost pacalite de mass-media si de societatea de astazi. Foarte multi tineri sunt invatati la scoala, la tv, chiar si de parinti, ca e bine sa ai relatii intime inainte de casatorie, sa probezi sa vezi daca va potriviti etc. Este si vina ei, dar este si vina societatii. Insa, o fata ca Andra poate sa aprecieze mult mai mult fecioria ptr. ca stie cum este sa o pierzi. Pe mine m-au atins la inima mai mult marturiile fetelor care si-au recunoscut gresala si care plang acum dupa feciorie. Toate fetele care au cazut in aceasta privinta si au realizat gresala o sa sfatuiasca fetele sa nu faca ca ele, sa ramana fecioare.

@Andra. Imi cer scuze daca o sa fiu indiscreta, insa nu ma pot abtine sa nu iti dau un sfat. Sper sa nu iei in nume de rau. Ai mentionat ca ai aceasta relatie de 5 ani cu un baiat si ca va intelegi minunat. Daca va iubiti si consideri ca este baiatul pe care il vrei langa tine, incearca sa iti aduci relatia pe calea cea dreapta. Adica, sa va spovediti amandoi, sa traiti de acum curat si sa va casatoriti. O sa fie putin greu, dar la sfarsit o sa merite. Poate deja ai facut aceste lucruri, stiu ca ai zis ca ai un duhovnic. Dumnezeu sa va ajute pe amandoi! Imi cer iertare ptr. indrazneala.