View Single Post
Vechi 06.09.2012, 15:33:14
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Cătălin, pentru că după cum mărturisești consideri că cel mai mare pericol care amenință Ortodoxia este ecumenismul, aș vrea să-ți pun niște întrebări, mai ales având în vedere că citezi îndeosebi din anumiți autori, la care sper să răspunzi deschis.
Ce părere ai despre Părintele Stăniloae? Ai citit dogmatica sa? sau altceva din opera sfinției sale. Face parte dintre scriitorii tăi preferați? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce?
Aceleași întrebări în legătură cu alți teologi contemporani: Losky, Schmemann, Evdokimov. I-ai citit?
Cum îi privești din perspectiva ecumenismului?
Pun întrebările astea și din cauza nedumeririi pe care o am cu privire la faptul că știu că Teologia dogmatică a părintelui Stăniloae nu se studiază la facultatea de teologie din București. Mă întreb dacă lucrul ăsta se întâmplă din cauză că există niște semne de întrebare cu privire la opera sa.
Ba se studiaza, Cristiane, cum sa nu se studieze?!...
Si toti autorii enumerati se studiaza. Mai ales la admiterea la Master, vei gasi lista bibilografica (intra pe www.ftoub si te convingi cu ochii tai, chiar acum de voiesti). Ca sa nu mai zic mai departe, la doctorate...
Necazul e ca parintii profesori pun de obicei "stacheta" mai jos, intrucat nivelul de pregatire al studentilor, indeosebi in primii ani, este incalificabil de slab. Astia suntem!

In concluzie: Parintele Dumitru Staniloae se preda chiar in amfiteatrul principal (care ii poarta numele!) si nu numai...

(Vezi la cine mai pleci urechea, inocenta voastra...:))
Reply With Quote