View Single Post
Vechi 05.09.2012, 21:43:01
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Chiar de curand am citit articolul asta si mi-a placut enorm cred ca avem ce invata din el

http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...etelor-tinere/
Asa, bravo, Ionut, ma bucur! Ai vazut cum a randuit Domnul si ai gasit raspuns la intrebarea care te framanta?
Citez un pic:

"Nu cu foarte multi ani in urma, un tanar doritor sa imbratiseze viata monahala s-a dus la Muntele Athos. Aici, stand de vorba cu cinstitul igumen al manastirii in care voia sa stea, i-a spus:
Cuvioase parinte, inima mea arde dupa viata duhovniceasca, dupa nevointa, dupa neintrerupta partasie cu Dumnezeu, dupa ascultarea de un Batran! Invata-ma, te rog, cuvioase parinte, cum sa sporesc duhovniceste!
Indreptandu-se spre raftul cu carti, igumenul a scos un exemplar din… [COLOR=#ff0000]David Copperfield [/COLOR][COLOR=#ff0000]de Charles Dickens[/COLOR]:
Citeste asta, fiule!”
Dar, parinte“, obiecta tanarul tulburat, cartea asta nu este decat sentimentalism victorian heterodox, [COLOR=#0000ff]un produs al robiei apusene[/COLOR][COLOR=#0000ff]! [/COLOR][COLOR=#0000ff]Nu este ceva duhovnicesc; nu este nici macar ortodoxa![/COLOR] Eu am nevoie de scrieri care sa ma invete duhovniceste!
Igumenul a zambit si a spus:
[COLOR=#0000ff]Daca nu vei deprinde simtaminte firesti, omenesti si crestinesti,[/COLOR] si nu vei invata sa privesti viata la fel cu micul David - cu simplitate, bunatate, caldura si iertare - [COLOR=#0000ff]atunci toate scrierile duhovnicesti ortodoxe nu-ti vor fi de nici un folos[/COLOR][2]."