Tocmai asta faci tu, nu eu, si ti-am aratat de fiecare data. Tot timpul ai folosit un citat scos din context sau interpretat in invatatura ta si de fiecare data ti-am aratat ce spune. Eu cum sa dau ceva scos din context, am dat tot textul din
Sfantul Igantie Briancianinov, toata predica Sfantului Luca al Crimeei, lunk-ul cu toata predica Sfantului Serafim de Sarov, link-ul catre toata cartea parintelui Arsenie Papacioc. Dar tu nu le poti nici macar citi, pentru ca se opun invataturii tale. Si nici textul din Sfantul igantie Briancianinov nu cred ca l-ai citit, ca daca e asa inseamna ca si ce scrie negru pe alb interpretezi cum vrei, ce rost ar mai avea sa vorbim despre altceva, interpretarea ta e suverana peste toti sfintii.
Asta face de obicei si protestantismul, ia un citat, il interpreteaza cum vrea si scapa de alte citate care contrazic ce vrea sa arate. Nu stiu de ce ma mai intrebi de conceptiile tale moderniste (am schimbat cuvantul ecumensit, daca te deranjeaza), tu chiar si din rationamentul si argumentarea protestanta ai luat cate ceva.
Poate vei citi si textul pentru prima data:
http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/
Partea din text data de mine: "Cel care socoate o mantuire posibila
fara credinta in Hristos este renegat de Hristos si, poate din nestiinta, cade in pacatul greu al hulirii de Dumnezeu."
Faptele, care sunt cele zece porunci. Decalogul fara primele trei porunci inseamna ateism, iar daca in locul primelor trei e un zeu atunci e idolatrie.
Din catehism:
[COLOR=#810081]http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism30.html[/COLOR]
"Cine va pazi toata legea, dar va gresi intr-o singura porunca, s-a facut vinovat fata de toate poruncile" (Iacov 2, 10)."
Primele trei-patru porunci sunt rezumate in pasajul: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeu tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau."