Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Andra, poate că dl Cornel Urs nu a folosit limbajul cel mai caritabil cu putință. Dar, în fond, unde a greșit să vă dezamăgească așa de mult ?
A presupus că trăiți ca soț și soție. De observat că nu a spus, oblu, "curvie", ci a folosit, totuși, un eufemism: "concubinaj". Poate că nu a folosit cine știe ce raționament: cred că a aplicat un criteriu statistic. Într-adevăr, vedem cu toții că foarte multe persoane care spun că au "relație stabilă" de 5 ani trăiesc, de fapt, în păcat. A greșit și nu acesta e cazul dv ? Faceți parte din grupa rară a celor care trăiesc în curăție în cadrul unei relații stabile de mai mult de un an ? În cazul acesta, dați-mi voie să repar eu eroarea de judecată prezumpțioasă a dlui Urs și să vă cer iertare în numele lui. Duhovnicul pe care îl aveți și la care vă spovediți regulat precis vă va spune că e bine să îl iertați !
|
Ceea ce m-a deranjat la ceea ce a spus domnul Cornel Urs nu a fost in materie de continut. Ci in materie de exprimare. Consider ca mai ales pe un forum ortodox, ar trebui sa existe mai multa amabilitate si curtoazie. Da, intr-adevar, nu sunt un bun exemplu pentru tinerele fete care doresc sa se casatoreasca si respecta principiul fecioriei. In ciuda acestui fapt, nu cred ca am indemnat vreo fata sa urmeze aceste exemplu si nu am promovat in niciun caz ideea sexului inainte de casatorie.
In legatura cu a doua problema, am un duhovnic de foarte multi ani, respectiv din adolescenta timpurie. Il respect foarte mult, cred in cuvantul sau si in invataturile sale.
Nu am pretins ca sunt vreun model. Tot ce am dorit, a fost sa incerc a oferi o mana de ajutor, femeilor care au o problema pentru gasirea unui sot. Daca considerati ca am facut-o intr-un mod indecent sau malitios, imi cer scuze.