Subiect: Mantuirea
View Single Post
Vechi 04.09.2012, 03:07:44
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Nu eu am confundat (a cata oara?) Creatorul cu creatura. Ci tu. Nu eu am vazut in Pavel (pe care in atatea locuri, pe alte topicuri, l-ai pus in paranteze, de nu cumva l-ai ponegrit de-a binelea, revezi!) izvorul dragostei, ci tu.
Nu eu am omis, asadar pe Duhul Sfant in precizarea ta despre Pavel (implicit pe Tatal si pe Fiul), ci tu.
E cazul asadar sa opresti vorbitul de-a-dura si sa fii de acord ca numind eu pe Duhul am numit Dumnezeirea. Sau vrei cumva sa ma inveti si dogma Sfintei Treimi (ca tot erai in cautare de exemple de dogme si nu gasisesi pe-aici pe la ortodocsi)?

P.S. Adriana, "atata bucurie si seninatate" e departe de noi sa cunoastem la altii... Cata vreme nu avem ochi pentru intunericul din noi si dam pe-afara de fericire, cata vreme bolborosim neintrerupt mii de cuvinte, parasiti de taina tacerii intrutotul, cata vreme ne tot dam lectii reciproce despre cele pe care altii se cutremura sa le si gandeasca, cata vreme nu suntem prinsi, in mod vadit, la pocainta (in schimb ne credem deja mirese, barbati si femei laolalta, pe temeiuri care neaga mereu, cum ti-am mai spus, ca Mireasa este Biserica mai intai, asadar comuniunea euharistica, iar nu femeia cutare in visarile ei aiuristice), eu zic sa ne oprim. Altminteri iar uitam ca unii ingeri sunt lumina (in ochii mintii noastre ratacite) si "atata bucurie si seninatate" de nu putem sa ducem.
Draga Ioan,

Faptul ca ai alte idei ca mine nu iti da dreptul sa ma jignesti spunandu-mi ca as confunda Creatorul cu creatura! Si in plus de asta cine ti-a zis tie ca tu le-ai confunda? Ca eu intr-un nici un caz nu am facut astfel de afirmatii!! As putea sa stiu si eu ce-ti veni??
Si de unde ai scos absurditati ca Pavel izvorul dragostei??? Te apuca iar ca si Iisus fiul ratacitor?? Mai Ioane, tu iti dai seama ce spui? Nu se poate vorbi mai nou de Pavel? Sau poate si cand vorbesc de Ioan Cezar ar trebui sa nu il omit pe Duhul Sfant pentru ca nu cumva sa inteleaga cineva ca Ioan Cezar ar fi izvorul dragostei si l-am confundat cu Creatorul??!!
Si nu sunt deloc deacord ca numindu-L pe Duhul ai numit toata Treimea!
Cred ca mai bine o lasam balta, ca numai ciudatenii scrii la ora asta!

PS Asa cum Judecata nu va fi colectiva ci individuala, tot asa si Mireasa este fiecare crestin in parte, si barbat si femeie. Ascunsul dupa termenul colectiv "Biserica" nu o sa scape pe nimeni de Judecata Mirelui atunci cand va veni. Relatia cu El este una intima si personala, dar cine are nevoie sa i se explice ce fel de relatie are el cu mirele propriu, inseamna ca inca nu l-a intalnit si cuvintele n-au chiar nici un sens. Si de fapt este si motivul pentru care nu puteti accepta si mantuirea altora cu inima buna, inca nu va cunoasteti bine mirele.
Am citit la un moment dat ceva ce tie trebuie sa iti fie familiar: cine se obisnuieste de mic sa fie tratat rau, nu mai suporta apoi, la varsta adulta, sa fie tratat bine. Si asta cred ca se intampla si cu multi de pe aici. Nu mi-as fi putut inchipui vreodata sa existe oameni credinciosi care sa nu isi doreasca sa fie iubiti de Dumnezeu, am trait sa o vad si pe asta. Si cred ca de aici deriva si restul.

Last edited by Tartaruga; 04.09.2012 at 03:29:40.