Subiect: Mantuirea
View Single Post
Vechi 03.09.2012, 07:52:47
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul

Acum dvs. ce faceti? Ii multumiti celui adevarat pe care l-ati cunoscut si caruia ii sunteti recunoscator si incercati sa le spuneti si celorlalti cine a fost de fapt salvatorul lor, sau va apucati sa multumiti si dvs. tot altora, asa cum fac ceilalti?
Care "cunoscut" dnă Tartaruga ? Cel pe Care L-am cunoscut eu este o altă persoană decât acela despre care vorbiți dv. Cel pe care l-am cunoscut eu a spus, foarte clar, următoarele: "Cine nu va crede, va fi osândit". Înțeleg că dv ați primit o altă revelație, una personală, de care eu nu am "beneficiat". Dv spuneți "oare a spus Dumnezeu asta ? Nu, nu veți muri! (Gen 3:4)". Mai mult, susțineți că nimeni nu va muri, ci toți vor fi mântuiți. Cei cunoscuți de noi nu pot fi aceeași persoană. În fond, teza pe care dv o susțineți este că Hristosul meu minte.

Citat:
Domnul Iisus si-a dat sangele pentru intreaga omenire
Pro multis. "Pentru mulți" sunt, exact, cuvintele Instituirii.

Citat:

Ori iubirea este accesibila oricui. (...) cu greu sa ii dam dovada existentei lui Dumnezeu intr-o lume in care iubirea aproapelui a devenit de luat in ras "iubirism" chiar si la crestini.
Unde duce "iubirea" iubiristă ne-ați lămurit chiar dv, pe un alt topic. La uciderea copiilor nenăscuți. Mulțumesc, nu vreau să practic o asemenea iubire, cel mult să filozofez despre ea. Cu practica, eu sunt mai limitat. Vreau să mă limitez la iubirea creștină.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com