View Single Post
Vechi 02.09.2012, 21:49:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Cataline,protestantismul liberal nu se bazeaza pe Biblie.Au fost printre cei mai inversunati cercetatori in a demonstra faptul ca Biblia contine elemente ce trebuie demitologizate,in special cu privire la Hristos.Protestantismul liberal are patru caracteristici: dorinta de a adapta ideile religioase la cultura moderna,respingerea crezului religios bazat numai pe autoritate(crezul trebuind sa fie supus ratiunii si experientei),imanenta divina si optimismul umanist.
E adevarat tot ce ai scris, e bien ca le aflam, eu nu le stiam pe toate. Totusi, cred ca nu am scris clar, de aceea s-a inteles putin diferit fraza. Eu spuneam ca protestantii liberali si toti protestantii au doar Biblia, dar si pe aceea o interpreteaza cum vor. Spre deosebire de noi care avem si Sfanta Traditie, si screirile sfintilor, etc. De aceea facem introdcerea aceea, ca sa scriu si ceea ce spun sfintii, nu doar Sfanta Scriptura. Si ma refer la protestantii liberali in sensul ca sunt diferiti de protestantii conservatori, liberali adica adeptii schimbarilor, modificarilor. Si e evident ca ideile protestantilor liberali sunt in ecumenism (mai putin a celor conservatori), conceptiile lor de modernism, innoire adaptare, reforma a crestinismului. Am gasit acum un scurt articol despre aceste lucruri: http://ortho-logia.com/Romanian/Dans.../DA-A-15-3.htm
Reply With Quote