Citat:
În prealabil postat de sad story
Domnule,
macar aveti bunul simt sa nu terfeliti textul Scripturii !
|
Nu l-am terfelit, ci l-am postat așa cum apare scris! Am scris doar că Domnul a lăsat în Biserică și alți slujbași, nu doar prezbiteri. Textul e foarte clar în această privință: a lăsat și apostoli, prooroci, evangheliști,
păstori și învățători. Prezbiterul -chiar dacă ar putea avea mai multe calități și daruri- nu le poate face pe toate în Biserică. De aceea, Domnul a lăsat...
Citat:
Unde apare prezbiterul in acel text ca sa putem face o distinctie de pastor? ca nu zice: pe unii i-a dat: "prooroci, evanghelisti, pastori, prezbiteri, invatatori."
|
Nici n-am spus că apare ori că apare o distincție. Ba chiar am spus că pastorul este și prezbiter. Cel puțin în Biserica AZȘ, un pastor nu este investit ca atare dacă nu e prezbiter.
Citat:
unde este descrisa slujba unui pastor, atentie, diferita de ce a prezbiterilor si peste prezbiteri? unde?
si de ce apostolii au fost (doar) prezbiteri si nu pastori?
unde scrie ca Duhul sfant a numit vreun pastor? unde scrie ca Duhul Sfant numeste pastori?
nu este clar ca prezbiterul este pastorul, care...pastoreste, asta e rolul lui?
|
Dar cine spune că nu aveau și această menire de
pastori/
cei ce păstoresc? Din moment ce "
păstoreau" turma Domnului, erau bineînțeles pastori, fără a fi apelați ca atare. Fapte 20,28; 1 Petru 5,2.
Citat:
si de ce un singur pastor peste o adunare?
|
Nu e obligatoriu să fie unul. De exemplu, comunitatea mea locală are doi, unul fiind de tineret.
Citat:
unde scrie ca in biserica, pastorul isi subordoneaza prezbiterii, cum se intampla la voi??
|
Hai să lămurim lucrurile: pastorul este angajatul Conferinței, prezbiterii nu - deci de unde deduceți această "subordonare"? Și dacă la "
noi" ar fi așa, la "
voi" cum este? Aaa, am uitat că nu există un "voi", dumneavoastră fiind fără de biserică...