View Single Post
Vechi 02.09.2012, 14:04:24
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Domnule,
macar aveti bunul simt sa nu terfeliti textul Scripturii !
Nu l-am terfelit, ci l-am postat așa cum apare scris! Am scris doar că Domnul a lăsat în Biserică și alți slujbași, nu doar prezbiteri. Textul e foarte clar în această privință: a lăsat și apostoli, prooroci, evangheliști, păstori și învățători. Prezbiterul -chiar dacă ar putea avea mai multe calități și daruri- nu le poate face pe toate în Biserică. De aceea, Domnul a lăsat...

Citat:
Unde apare prezbiterul in acel text ca sa putem face o distinctie de pastor? ca nu zice: pe unii i-a dat: "prooroci, evanghelisti, pastori, prezbiteri, invatatori."
Nici n-am spus că apare ori că apare o distincție. Ba chiar am spus că pastorul este și prezbiter. Cel puțin în Biserica AZȘ, un pastor nu este investit ca atare dacă nu e prezbiter.

Citat:
unde este descrisa slujba unui pastor, atentie, diferita de ce a prezbiterilor si peste prezbiteri? unde?
si de ce apostolii au fost (doar) prezbiteri si nu pastori?
unde scrie ca Duhul sfant a numit vreun pastor? unde scrie ca Duhul Sfant numeste pastori?
nu este clar ca prezbiterul este pastorul, care...pastoreste, asta e rolul lui?
Dar cine spune că nu aveau și această menire de pastori/cei ce păstoresc? Din moment ce "păstoreau" turma Domnului, erau bineînțeles pastori, fără a fi apelați ca atare. Fapte 20,28; 1 Petru 5,2.

Citat:
si de ce un singur pastor peste o adunare?
Nu e obligatoriu să fie unul. De exemplu, comunitatea mea locală are doi, unul fiind de tineret.

Citat:
unde scrie ca in biserica, pastorul isi subordoneaza prezbiterii, cum se intampla la voi??
Hai să lămurim lucrurile: pastorul este angajatul Conferinței, prezbiterii nu - deci de unde deduceți această "subordonare"? Și dacă la "noi" ar fi așa, la "voi" cum este? Aaa, am uitat că nu există un "voi", dumneavoastră fiind fără de biserică...
Reply With Quote