View Single Post
Vechi 01.09.2012, 12:47:14
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Multumesc Yasmina. Si eu sunt fan unt de arahide desi nu e deloc traditional si e recomandat chiar si cand esti in cura de slabire sa mananci 2-3 lingurite pe saptamana. Insa e cam cost-prohibitiv la noi, mai ales ca sa-l maninci zilnic. satios ar fi insa tot asa mancat zilnic pe (2-3 felii) paine...s-ar putea sa iei proportii nesteptate. Am avut insa placuta surprinza cand vroiam sa slabesc putin, sa mananc intr-o dimineata doar 1 sau 2 lingurite si sa imi tina de foame mai bine ca alt mic dejun mai "traditional".
Cu sucurile iarasi sunt variante care se dau chiar si la ulcerosi (suc de morcov, cartof varza sfecla etc) doar ca astea necesita ceva aparatura si ceva timp de preparare (nu se pot face de seara), si de curatat dupa, ca si la salate dealtfel.
Stie cineva din intamplare unde as putea gasi -in Bucuresti, Romania - smochine uscate vrac (varsate) ? Imi plac foarte mult si m-ar interesa daca le-as gasi la un pret ceva mai accesibil (< 20 lei/kg).
Totusi m-ar interesa cava mai traditional, simplu de preparat, eventual ieftin si accesibil. Stiu ca o sa imi recomandati rabdari prajite, dar...Nu stiu de ce cu covrigul mancat in tramvai in drum spre scoala sau servici nu am fost niciodata de acord. As vrea totodata sa stiu daca e atat de grav, nesanatos si imoral ca sa mananci dimineata un mic dejun sumar apoi pe parcursul zilei intregi pana ajungi acasa sa "rontai" diverse uscaturi (covrigei, biscuiti) eventual cu fructe, sau daca imi aduc de acasa un pranz sumar -o salata, niste legume fierte- ma refer in cazul zilelor de post. In zilele de frupt mananc mai consistent dimineata si fac tot posibilul sa nu imi umplu stomacul cu prostii si sa iau macar un pranz sumar ceva mai proteic (iaurt, ou, branza, mezeluri). Dar in zilele de post, desi asta ar fi ideea - sa nu ne gandim la mancare - intre cafeaua cu paine si masline de dimineata si salata de la pranz, doar fructele nu sunt de ajuns, din contra stomacul meu clocoteste ca un vulcan si trebuie sa-l amagesc cu niste uscaturi ca sa ma lase in pace. De multe ori trebuie sa ii dau ranitidina ca atfel nu se potoleste. Mi-am propus la un moment dat sa renunt la aceste zile de post, dar... nu stiu ce ma determina sa incerc pe cat se poate sa le tin. Macar cand nu e vreo zi speciala si sunt servita de careva cu vreo prajitura sau altceva.
Reply With Quote