Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Nu te-a pus nimeni învățător și nici nu ai competențe sau aptitudini pentru așa ceva. Dacă te limitai la expunerea unor gânduri rezultate din experiența ta de om credincios, poate că mă convingeai. Dar tu ai pretenții mari și mijloace modeste de materializare a lor.
Faptul că și minți cu nerușinare consider că este doar o continuare firească a prostiei, fiindcă prostia și impostura numai bine camuflate în minciuni pot să pară că sunt într-adevăr ceva. Trist este (pentru tine) că prima victimă a înșelăciunii pe care o pui în scenă ești chiar tu însuți.
Ți-am explicat mai mult decât oricui altcuiva unde ai lacune mari în informație, înțelegere și gândire. Cred că MihaiG și alții care au participat la discuțiile respective pot confirma că am încercat să-ți "spun ce poate fi greșit" în modul tău de a înțelege , dar ai dovedit în repetate rânduri că nu ai interes cognitiv decât pentru propriul tău circuit închis și limitat de idei.
Concepțiile mele ecumeniste există doar în mintea ta. Am observat că nici măcar nu cunoști mare lucru despre acest fenomen cu care lupți ca un infanterist legat la ochi, care-și închipuie că orice mișcă în jur este o amenițare și trage în neștire fără să se gândească că poate-i împușcă pe ai lui.
|
Mihail, ti-am spus am inteles mesajul tau, ca tu esti mult superior si eu sunt prost (ca asa scrii) si am vazut ca multi sunt inclusi de tine in categoria asta. Acolo, de pe piedestalul pe care te-ai inaltat, nu poti scrie si ceva arguemente, numai "esti prost, stiu eu de ce si mai e cineva care spune asta". Data trecuta te asociai in idei cu HoratiuM, acum cu MihaiG (care datorita aberatiilor tale in trecut a inceput sa ma atace pana a fost banat), tu insuti arati cu cine esti solidar in conceptii, nu trebuie sa spun eu ceva in plus. Aroganta te impiedica si sa scrii ceva concret pentru mine, care fac parte din prostime. Mesajele tale nu contin nimic, doar vorbe goale. Spui ca am gandire limitata, idei limitate, dar tu nu scrii nimic, doar mesaje arogante si rautacioase fara continut.
Uite, te-am intrebat daca esti de acord cu sfantul Igantie, sau cu alti sfinti, sau ce conceptie ai, ce spun eu gresit. Cu adevarat m-am inselat daca tu spui acelasi lucru cu acesti sfinti si eu nu mi-am dat seama. Dar din cate stiu eu nu, tu spui ce vrei tu si ii ataci pe cei ce nu-ti impartasesc erorile. Tu ai incercat sa spui cate ceva si acelea erau intelegeri eronate, de exemplu tu intelesesei ca Yannaras se refera la pietism la cei conservatori, cand se referea de fapt la cei ecumenisti.
Asadar, daca tu marturisesti ce spun sf. Ignatie, sf. Luca al Cimeei, sf. Iustin, par. Arsenie Papacioc si toti sfintii nu am nimic de spus, recunosc ca m-am inselat. daca nu da tu alte argumente pentru a arata ca se insala, nu doar acuze fade.
P.S. Nu am cautat sa-ti impun nimic, tu ai inceput sa ma ataci, ca sa-ti impui conceptia ta, oricare o fi ea. Nimic nu ti-am zis pana atunci care sa te supere catusi de putin. Si cum vezi m-am adresat cat de cat respectuos, in timp ce tu de cateva luni mi-ai scris vreo cateva mesaje cu vorbe grele.