View Single Post
Vechi 31.08.2012, 14:48:06
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de editheraven Vezi mesajul
"Acceleratia gravitationala are aceeasi valoare in jurul pamantului intrucat este cauzata de curbura spatiu-timpului..."

Nu si in mecanica newtoniana. Nu am pretentia ca stiu tot ce stiti Dvs. dar este cunscut faptul ca acceleratia gravitationala depinde de latitudine.
Explicatia gravitatiei oferita de mecanica newtoniana, ca fiind datorata "fortei gravitationale" (ce este o forta aparenta, care "nu exista" in realitate in sensul ca nu apare a rezlutat al interactiunii dintre obiecte conform principiului acitunii si reactiunii...); este incompatibila cu explicatia gravitatiei din Teoria Relativitatii Generalizata, care sustine ca gravitatia este datorata curbirii spati-timpului.

Desigur ca Teoria Relativitatii ofera o explicatie mult mai precisa si mai detaliata a functionarii universului decat mecanica newtoniana, de aceea nu putem afirma ca mecanica newtoniana este gresita ci doar ca este incompatibila cu teoria relativitatii si desigur inferioara acesteia din punct de vedere al: "detaliior", "preciziei", "fenomenelor din modul de functionare al universui" studiate si explicate. In explicarea modului in care functioneaza Universul, este imperios necesar sa nu facem confuzii intre teoriile stiintifice si nici sa le amestecam!

Revenid la subiect:
Variatiile acceleratiei gravitationale in functie de latitudine sunt foarte mici in jurul valorii de 9,8 m/sČ, de aceea nu am oferit detalli.
"La suprafața Pământului accelerația gravitațională variază între 9,78–9,82 m/sČ în funcție de latitudine."
http://ro.wikipedia.org/wiki/Acceler...%9Bional%C4%83
"Planeta noastră este o sferă turtită la poli și bombată la ecuator, astfel că punctele situate la latitudini mai mari sunt mai aproape de centrul Terrei. Acest fapt, dar și inerția determinată de rotația Pământului fac ca accelerația gravitațională să aibă valori diferite în zone diferite."
http://www.click.ro/news/extern/Acce...361863927.html

Doamne ajuta.

P.S. Incerc sa ma ghidez si dupa principiile "stiu ca nu stiu nimic dar stiu ca pot sti mai multe decat stiu" (Socrate) si "singur Dumnezeu este intelept" (Socrate)
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";

Last edited by Eugen7; 31.08.2012 at 14:50:11.