Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Teoria relativitatii nu "folosteste" spatiul euclidian ci spatiul Minkowski. In acest spatiu-timp vorbim de evenimente, liniile "drepte" sunt linii geodezice... nu intram in amanute.
|
Nu am afirmat ce ai afirmat tu. Dar chiar si spatiul euclidian poate demonstra si explica paradoxul gemenilor al lui Einstein.
Citat:
În prealabil postat de eugen
Nu putem face confuzie intre modelul atomic si modelul planetar, intrucat primul tine de domeniul mecanicii cuantice (care are propria explicatie pentru gravitatie, iar "spatiul si timpul nu pot fi definite" la aceasta scara) iar al doilea tine de Mecanica Newtoniana si Teoria Relativitatii care explica functionalitatea universului conform paradigmelor stiintifice asociate (in care definirea gravitatiei, spatiului, timpului... sunt diferite si imcompatibile).
|
Nu am facut confuzie. Timpul in mecanica cuantica este explicat si are o vasta teorie.
Citat:
În prealabil postat de Eugen
Pentru a vorbi de miscare trebuie sa indicam un sistem de referinta. Astfel ascesiunea universului fata de ce anume?
|
Exact. In relativitatea generala Pamantul circula pe o curbura generata de masa soarelui. Nu invers.
" Nu fceti confuzie in mecanica clasica intre: forta coriolis, forta centrifuga, forta centripeta, fornta gravitationala. "
Corect, imi cer iertare pentru confuzie.