Citat:
În prealabil postat de editheraven
Stai oleaca. Daca forta de gravtatie e data de miscarea rectilinie care e corpul fata de care aceasta miscare nu e uniforma?
|
Aceste afirmatii sunt eronate din punct de vedere stiintific.
In Mecanica Clasica (Newtoniana) Forta gravitationala pur si simplu exista in univers intrucat oricare doua particule de materie se atrag.
Nicidecum forta gravitationala nu este cauzata de miscarea corpurilor in mecanica clasica!
Nu fceti confuzie in mecanica clasica intre: forta coriolis, forta centrifuga, forta centripeta, fornta gravitationala.
Citat:
În prealabil postat de editheraven
Satelitii terrei graviteaza in jurul acesteia pe o orbita. Modelul atomic nu poate fi chiar asemanat cu modelul galactic, pt ca orbitalii atomici sunt doar zone de posibilitate maxima. Insa electronii orbiteaza in jurul nucleului pe aceste nivele de energie.
|
Nu putem face confuzie intre modelul atomic si modelul planetar, intrucat primul tine de domeniul mecanicii cuantice (care are propria explicatie pentru gravitatie, iar "spatiul si timpul nu pot fi definite" la aceasta scara) iar al doilea tine de Mecanica Newtoniana si Teoria Relativitatii care explica functionalitatea universului conform paradigmelor stiintifice asociate (in care definirea gravitatiei, spatiului, timpului... sunt diferite si imcompatibile).
Citat:
În prealabil postat de editheraven
orice are masa genereaza un camp gravitational.
|
Partial corect. Nu masa genereaza campul gravitational conform Teoriei Relativitatii Generalizate, ci materia. Materia poate exita sub doua forme:
a) substanta caracterizata prin masa
b) camp caracterizat prin energie
Citat:
În prealabil postat de editheraven
Daca universul ar avea in sine o miscarea ascensionala relativ constanta...
|
Pentru a vorbi de miscare trebuie sa indicam un sistem de referinta. Astfel ascesiunea universului fata de ce anume?
Citat:
În prealabil postat de editheraven
explica'mi cum noaptea la poli tine de n ori mai mult decat noaptea la ecuator.
|
Noaptea și ziua polare
O altă consecință a înclinării axei Pământului este aceea că la Polul Nord Soarele răsare la 21 martie și apune la 21 septembrie, așa că ziua durează jumătate de an, iar noaptea la fel. Bineînțeles, același lucru se întâmplă și la Polul Sud, doar datele se schimbă. Pentru oameni este o mare problemă adaptarea la lumina solară continuă timp de șase luni; unii dintre cei locuiesc în zonele polare suferă de insomnie. Pe de altă parte, fauna și flora polare sunt adaptate pentru acest ciclu zi-noapte.
Sursa:
http://www.scientia.ro/univers/40-te...notimpuri.html
Doamne ajuta.