View Single Post
Vechi 31.08.2012, 09:54:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de editheraven Vezi mesajul
Pozitia relativa a lunii in raport cu pamantul si soarele determina fazele lunii. Dat fiind ca fazele lunii sunt aceleasi in orice punct al globului (determinate partial doar de pozitia pe glob a observatorului) demonstreaza iar ca pamantul e ~~ sferic.

Te gandesti cum ar aparea luna daca pamantul ar fi fost plat? Din nou, forta gravitationala ( de inertie) a terrei se intreapta catre centrul sau de masa. Teorema mecanica inechivoca. Stii cum ar aparea forta gravitationala la un corp dreptunghiular? Nu e intrebare retorica. Astept raspuns.
În modelul PP, planeta noastră are o mișcare rectilinie uniform accelerată în sus cu g=9,8 m/s^2. Gravitația nu este dată de masa Terrei, ci de această mișcare. De remarcat că în modelul PS, nu există [încă] o explicație pentru interacțiunea gravitațională.

Corpurile cerești majoritatea sînt sferice, inclusiv Luna și Soarele. Doar că acestea două sînt foarte mici (~50km diametru) și se plimbă deasupra Pămîntului într-o mișcare cvasicirculară la ~5000 de km altitudine.

Ascultați Noul Testament ortodox online.