Citat:
În prealabil postat de jenica
Si totusi Mirean, cunosc personal cazuri in care parintii!! au mers la biserica/postit de rusinea copiilor. Ba mai mult o profesora de religie, a recunoscut in fata copiilor ca Nu posteste intodeuna. Uimit un elev ii spune, doamna daca d-voastra nu postiti sa stii ca voi posti eu ptr d-voastra! Copii sunt fiintele cele mai pure si mai curate, de aceea consider ca trebuie multa sensibilitate si rugaciune sa patrunzi in inima lor si SA RAMAII ACOLO! Nu prin constrangeri.
|
Cazurile mentionate de tine sunt exceptii.
Profesorul de religie nu poate tine locul familiei sau al duhovnicului. Iar daca totusi va incerca asta, o va face in detrimentul informatiilor care trebuie sa le impartaseasca elevilor.
Si eu am auzit de cazuri in care parintii au ajuns la Biserica de dragul copiilor, dar nu asta este problema.
Ideea era ca profesorul ii poate informa despre Taine, post, rugaciune, modele de comportament crestin (aici este inclus si modelul familiei crestine). Dar de aici pana la a-i "dojeni", în calitate de profesor, pentru anumite chestiuni legate de religie, care tin de aspecte personale/intime ale vietii elevilor, este cale lunga. Si nu mi se pare OK implicarea profesorului de religie in viata intima a elevilor.
Subliniez: Profesorul de religie nu poate tine locul familiei si duhovnicului, indiferent de pregatirea pe care o are!