View Single Post
Vechi 29.08.2012, 20:22:41
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Eu sunt admirator si un impatimit al portului popular si a tot ceea ce insemneaza viata si traiul romanesc,in special de la sat, de pina la 1950. Asta nu insemneaza numai port popular, ci si tipuri de constructii si case, munci agricole si inventar agricol,mod de preparare a hranei,leacuri si medicina traditionala(naturista), mestesuguri populare, taria si curatia credintei ortodoxe, folclor , intr-un cuvint taranul si viata satului romanesc.
Parintii mei provin din 2 zone etnografice absolut deosebite : Ardeal (cursul superior al Muresului) si Muntenia . Astfel am achizitionat 2 feluri de asmenea costume pe care la sarbatorile mari le port la biserica , mai ales ca acest obicei (de a ne imbraca astfel) a fost cultivat de parintele paroh inca de la venirea lui in parohie . Preoteasa si copii preotului au dat tonul dupa care mai multi enoriasi au urmat exemplul.
Fiind astfel , va spun ca mi-ati facut o surpriza deosebita postind feluritele lincuri , pe care le-am urmarit si care pe linga faptul ca mi-au placut mi-au stirnit amintiri din copilarie si o stare de bine. Pt. aceasta va multumesc tuturor !
Sper ca acest fir , conex cu cel despre mincarurile traditionale romanesti, va mai dura si vom descoperi impreuna informatii, surprize si noutati deosebite despre subiect