Citat:
În prealabil postat de antoniap
,,Inima smerita si infranta Dumnezeu nu o va urgisi.'' (Psalmul 50) Cred ca ar fi bine sa citesti carti precum ,,Mantuirea pacatosilor"' de Agapie Criteanu, Intre iadul smereniei si iadul deznadejdii de Sfantul Siluan Athonitul si altele asemenea scrise de sfinti, adica de cei care au stiut sa lupte bine cu acest pacat.
Cineva a postat cu putin timp in urma o pilda foarte ziditoare despre un tanar care i s-a plans batranului staret ca sufera de pacatul mandriei. Acesta i-a spus tanarului:
,,- Bine faci, fiule, ca doar tu ai facut cerul si pamantul!'' Tanarul s-a indepartat rusinat si s-a folosit mult de acest cuvant.
|
Multumesc pentru carti. Le voi cauta cand voi fi mai pregatit spiritual.
Si citind despre smerenie cu scopul de a infrange mandria, am realizat ca citind despre si vazand aprobare in comportamentul tau, poti usor pierde chiar si dramul acela de smerenie. Chiar pilda aceea m-a dus cu gandul la acest lucru.
Am vrut sa stiu pentru ca m-a intrebat un tanar de aici ce e mandria. Asa am realizat ca am foarte multa din ea. Si ca inca am. Ba mai mult, atat cat sunt om intotdeauna o voi avea.