Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nu cred ca ai inteles si le confunzi, rusii nu au spus ca odata cu ei a aparut ortodoxia. Protestantii, sau o parte din ei, spun ca dupa Apostoli, sau dupa sec. IV, crestinii au intrat in deriva si odata cu ei s-a redescoperit credinta. iar asta intra in contradictie cu faptul ca Biserica nu se va inclina, deci niciodata, nici in cei 2000 de ani pana acum. Ei nu spun ca sunt la fel ca pana acum si au credinta ortodoxa si ei, ci ca ei au descoperit adevarul crestin complet.
Apoi vazand ca mai sunt si altii, a aparut un protestantism liberal, pe care il sustii si tu, ca pana la urma nu are importanta dogma, ci trairea. O mica fractiune a protestantilor a ajuns sa exporte bazaconia lor si la altii, la fel cum s-a intamplat cu micul cult al penticostalilor (la inceput), care au adus in toate cultele miscarea carismatica. Tu nu ai citit pana acum ca neoprotestantilor li se reproseaza (nu doar de ortodocsi) ca nu au continuitate apostolica? Nu stiu de ce spui ca doar eu spun asta.
|
Catalin,
Am o rugaminte la tine. Cand este vorba despre ceea ce sustin eu, te rog sa ma lasi pe mine sa spun ce anume sustin, pentru ca tu imi deformezi cuvintele si ca atare spui tot altceva.
Deci ceea ce sustin eu este ceea ce scrie in Biblie (in Biblie si nu in teoriile umane) si anume:
1. cine crede in Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu si face faptele cerute de Tatal ceresc nu va mai fi judecat ci va trece de la moarte la viata fara judecata. Cunosti versetul sau vrei sa iti dau referinta? Vezi ce simplu este? Trebuie credinta in Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu si trebuie facut ceea ce doreste Tatal ceresc si iacata ca ne mantuim. Si tot Domnul Iisus a fost cel care ne-a spus ce voieste Dumnezeu Tatal: sa fim desavarsiti in iubire ca si El.
2. cine insa aude Evanghelia si nu crede a fost deja judecat (iti dau versetul daca nu il cunosti)
3. cine aude Evanghelia si crede si face chiar si minuni in numele Domnului dar nu face ceea ce doreste Tatal, adica desavarsirea in iubire, nu trece de la moarte la viata fara judecata ci dimpotriva, ajunge la Judecata Domnului care va fi una aspra pentru astfel de cazuri, printre cele mai aspre (idem iti dau versetele daca nu le stii)
4-5. cine nu a auzit in viata lui Evanghelia si deci nu a avut cum sa accepte sau sa refuze credinta in Iisus, nu poate trece de la moarte la viata fara Judecata ci trebuie sa astepte Judecata iar la Judecata va trece la dreapta sau la stanga in functie de faptele sale. (idem pentru versete)
Si aici (la punctele 4-5) te ratacesti tu cand spui ca, daca acestia care nu l-au cunoscut pe Iisus in timpul vietii lor pamantesti, trec totusi la dreapta sau la stanga in functie de fapte in momentul judecatii finale, nu ar mai fi nevoie de Iisus. GRESIT pentru ca Iisus face judecata tocmai in baza misiunii pe care a avut-o si in care, spaland pacatele omenirii cu sangele Sau, a primit de la Tatal Judecata si deci El ii judeca pe cei ce nu l-au cunoscut (prin intelect) pe baza faptelor lor bune sau rele caci in inima Il cunosteau toti (conform Noului Legamant platit cu sangele lui Iisus si in care voia lui Dumnezeu a fost scrisa direct in inimile oamenilor) si deci trebuiau sa Il asculte si sa faca faptele milosteniei. Daca Domnul nu ar fi spalat pacatele omenirii cu sangele Sau, nici restul nu ar fi fost cu putinta si deci nici trecerea la dreapta sau la stanga in functie de fapte. Ca atare, Jertfa Domnului era indispensabila si aceasta face posibila apoi separarea oamenilor pe oi si capre la Judecata. Si nu uita, la aceasta Judecata exista o categorie de oameni care nu va fi judecata ci va judeca pe ceilalti impreuna cu Iisus: sunt cei de la punctul 1. Deci credinta este importanta, insa nu orice credinta ci acea credinta de care a vorbit Domnul in Evanghelie: credinta in El ca Fiu al lui Dumnezeu cu indeplinirea poruncii de iubire pana la desavarsire. Iar Duhul Sfant este trimis sa ne aduca aminte de toate astea si sa ne ajute pe aceasta Cale a desavarsirii in iubire. De aceea trebuie sa il cerem cu insistenta Tatalui Ceresc si Acesta ni-l va da dupa cum ne-a asigurat in Evanghelie.
Acum sper sa iti fie mai clar ceea ce afirm eu si sa nu mai pui totul intr-o oala de-a valma cu toate ideile tale despre Luther si altii cu care nu am nimic de-a face.
-