Începeți cu o introspecție cu tema: "Nu cumva eu sufăr de mândrie și slavă deșartă?". Filoane de reflecție:
-trebuie noi să facem fapte bune pentru ca oamenii să ne înalțe statui, sau pentru a câștiga comori în cer ?
-de câte ori am făcut eu fapte de care îl acuz pe aproapele. Astfel: de câte ori am bârfit ? De câte ori am fost nerecunoscătoare ? De câte ori am trecut sub tăcere sau am diminuat cele bune făcute de alții ? Etc.
După aceea, încercați o meditație. Urcați pe un deal cu o cruce în spate, sunteți asudată și purtați multe răni. Mulți își bat joc de dv și, pe crucea pe care v-au așezat, au scris "Fraiera familiei noastre". Un frate vă împunge cu o suliță în coastă, iar sora, auzind că vă e sete, vă întinde un burete îmbibat cu oțet. Celălalt frate s-a cărat de mult, luând în schimb 30 de arginți.
Ei bine, Cuiva chiar i s-a întâmplat ceva asemănător. Purtați-vă ca Acela. Și, în toată suferința dv, căutați să vedeți marele dar și marea cinste pe care El v-o acordă: aceea de a vă asocia la suferința Lui. Deocamdată, El v-a oferit o șansă pe care nu o dă oricui. Sunteți gata să vă luați crucea și să Îl urmați ? Sunteți gata să beți paharul pe care vi-l întinde? sau spuneți: nu-mi trebuie crucea Ta, pleacă de la mine cu paharul Tău, nu voia Ta, ci voia mea să se facă !
Last edited by Mihnea Dragomir; 27.08.2012 at 21:45:21.
|