Citat:
În prealabil postat de Lucian008
1. E foarte crestineasca abordarea
2. Ai facut ceva sa schimbi situatia. Si schimbarea nu presupune sa ai in posesie un AK pe care sa il folosesti.
3. Care crezi ca e sursa comportamentului lor? Care crezi ca e solutia?
4. Exista si romani asemenea lor? Cu ei cum ar trebui sa procedam? Hai sa infiintam un partid neo-nazist si asa rezolvam situatia.
Nici mie nu imi plac. Chiar nu, si nu am sa fiu ipocrit. Dar in orice manifestare de genul celor prezentate de tine (care sunt majoritare la tigani) se vede esecul nostru de a-i schimba. Dar esecul nici macar nu e un esec pentur ca noi nu am incercat sa ii schimbam. Deci inainte sa vedem paiul din ochiul lor (ei asa se manifesta pentru ca doar asa stiu si spre asta au fost "condusi) ar trebui sa vedem barna din ochiul nostru (noi nu facem nimic sa ii schimbam [nici eu nu fac nimic, dar nici nu arunc cu piatra]).
|
Te-as intreba stimate tanar : de ce un partid nationalist, patriot, ar fi automat unul "nazist" ???
De ce vecinii nostri unguri au create si active astfel de formatiuni,cum le denumesti dumneata, si la noi la romani exista, dar lipsesc cu desavarsire,pentru ca romanului i se rupe de aceasta problema, si are un dezinteres total in acest sens ???
Solutia imi apare destul de clara si de imperativa :
Crearea unui partid patriotic (daca nu va place nationalist),care sa urmareasca protejarea intereselor etnicilor romani,fara insa sa incite la ura rasiala,si sa asupreasca gratuit minoritatile,numai pentru ca sunt minoritati,si atata tot !
Insa sa impuna legea in cazul unor minoritati care se coalizeaza infractional,sabotand interesele statului si siguranta tarii !!!
Restul problemelor ridicate de tine, sunt foarte interesante, insa ele reclama raspunsuri foarte complexe, pe bazele analizei stintiifice inter-disciplinare, si nu e locul si nici momentul ,in acest caz !