Citat:
În prealabil postat de Tartaruga
Eu nu am vazut protestanti frustrati, dimpotriva, ei gasesc ca este trist sa ai un Dumnezeu atat de putin iubitor si nedrept. Pentru oamenii obisnuiti conteaza Domnul Iisus si invatatura lui, de ce sa fie frustrati? Aici cred ca tu nu intelegi. Este ca si cum evreii ar spune ca toti crestinii sunt niste frustrati pentru ca au aparut abia de 2000 ani, sau catolicii ar zice ca ortodocsii rusi sunt niste frustrati pentru ca au aparut abia de o mie de ani. Vorbesti de frustrare de parca i-ar impiedica careva sa treaca dintr-o parte in alta. Nu au nici un chef sa treaca pentru ca se simt bine in pielea lor. Doar tu iti imaginezi ca ortodoxia ar fi un club exclusivist in care altii nu pot intra si ca atare sunt frustrati. Sa fim seriosi. Asa cum tu nu esti frustrat ca nu esti evreu desi Iisus si maica Sa si apostolii erau, tot asa nu sunt frustrati nici protestantii. Chiar nu inteleg cum poti crede in ideea frustrarii. Ma tot mir, ca vad ca o repeti, dar nu inteleg cum poti crede in asa ceva.
La fel si treaba cu dogmele care ar fi toate in Biblie, ma faci sa zambesc :)
|
Nu cred ca ai inteles si le confunzi, rusii nu au spus ca odata cu ei a aparut ortodoxia. Protestantii, sau o parte din ei, spun ca dupa Apostoli, sau dupa sec. IV, crestinii au intrat in deriva si odata cu ei s-a redescoperit credinta. iar asta intra in contradictie cu faptul ca Biserica nu se va inclina, deci niciodata, nici in cei 2000 de ani pana acum. Ei nu spun ca sunt la fel ca pana acum si au credinta ortodoxa si ei, ci ca ei au descoperit adevarul crestin complet.
Apoi vazand ca mai sunt si altii, a aparut un protestantism liberal, pe care il sustii si tu, ca pana la urma nu are importanta dogma, ci trairea. O mica fractiune a protestantilor a ajuns sa exporte bazaconia lor si la altii, la fel cum s-a intamplat cu micul cult al penticostalilor (la inceput), care au adus in toate cultele miscarea carismatica. Tu nu ai citit pana acum ca neoprotestantilor li se reproseaza (nu doar de ortodocsi) ca nu au continuitate apostolica? Nu stiu de ce spui ca doar eu spun asta.