Subiect: Ecumenism
View Single Post
Vechi 26.08.2012, 17:30:06
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nu sunt absolut deloc ecumenist ,nu admir deloc pe protestanti si chiar si catolicii mi se par reci,prea calculati.
Chiar de as tacea,tot aia as gandi despre atitudinea agresiva la care poate duce dogma prost inteleasa.Doar ca trebuie sa gasesc calea de a ma face inteles,fara a abuza eu insumi de aceasta agresivitate

Incercati sa daruiti celorlalti ,ceea ce ei au nevoie ,nu ceea ce credeti voi ca au nevoie.
Credinta trece,speranta are un sfarsit,dar dragostea nu va pieri niciodata,si nici nu va fi vreodata judecata de Dumnezeu.
Nu am zis ca trebuie folosita agresivitatea, ci cu blandete. Dar am observat ceva, ca daca ii tot spui cuiva cu frumosul el nu va fi receptiv, dar daca e scuturat o data incepe sa isi puna intrebari, sa caute el. La fel si noi oamenii, prin suferinte si incercari ne apropiem mai mult de Dumnezeu, viata usoara si buna duce la dezinteres.
Aproape toti care aveau conceptii ecumeniste spuneau ca nu le au, probabil pentru ca nu au inteles exact care sunt.
Nu e bine intotdeauna sa dai celorlalti ce vor ei, ca si cum am spune sa le spunem ce vor sa auda. Le spunem adevarul, pentru ca daca i-am spune unui neoprotestant ca e bine cum crede si sa o tina tot asa nu numai ca ii facem un rau, dar ar fi si un pacat pentru noi.
De asemenea, credinta nu va trece, chiar Mantuitorul spue ca cerul si pamantul va trece, dar cuvintele Lui nu. Ecumenismul invata o doctrina falsa, trunchiata.
Reply With Quote