Citat:
În prealabil postat de AlinB
Esti cumva anorexic?
|
Nu, dimpotrivă.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Pai as fi curios cum pricepi tu ca din apropo nu se intelege mare lucru iar atat cat se intelege e cam problematica.
|
Eu n-am lansat niciun ”apropo”, am meditat serios(zic eu); adică El m-a pus să meditez împotriva voinței mele.
Problematica pe care mă bucur că o sesizezi derivă din limitele gândirii care nu permit o înțelegere corectă. De ce? Pentru că gândirea se confundă cu experiența, nu mai mult. Tot ce-i în afara experienței este problematic și suspect fără a încerca o analiză, exact cum ai făcut tu; nu ai ”riscat” niciun efort de analiză a versetelor pe care le-am postat trecând pe lângă ele ca un interregio(accelerat) prin haltă pentru că ești ”prizonierul” experienței și n-ai de ce să ieși din ea că așa fac toți(nu?).
Adevărul e că versetele(multe și disparate) trebuiesc luate toate împreună, ceea ce este greu chiar și pentru monahi.
Dacă ne limităm numai la versetul:
2. Dar din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său.(1Cor7,2)
el exprimă exact ce spune, dar experiența lumii refuză ideea precum Adam, care era desfrânatul căruia Dumnezeu i-a impus prima înfrânare, iar experiența nu i-a permis înțelegerea corectă. Experiența lumii se referă la faptul că toți se căsătoresc, iar copiii cresc prin grija mamelor și taților; de ce să gândească ei altfel?
Pe scurt, mântuirea nu include căsătoria(părerea mea) pentru că ea, căsătoria, este expresia urmării propriilor dorințe, nu ale Domnului, așa cum acceptă monahii; renunțarea la propriile dorințe(între care și căsătoria) începe prin asumarea crucii.