Citat:
În prealabil postat de Decebal
Dar cine ești dumneata să mă judeci și să mă cataloghezi? Iar ce face Biserica Ortodoxă pentru convertirea altora, de orice credință ar fi la Sfânta Biserică, nu mă întrebi pe mine, ci te duci și întrebi patriarhul, sfântul sinod, teologii, profesorii de teologie, preoții, patriarhul ecumenic și așa mai departe până te lămurești. Ai înțeles acum sau vrei să îți mai explic o dată?
|
Bun,adica Biserica Ortodoxa e in acord cu toate enunturile dv si sunteti doar un ecou al ei ?
M-as bucura sa fie asa,si sa fiu doar eu un exponent mai slab. Oare aceasta sa fie atitudinea dorita de la noi ? Pe temeiul apararii juste a infaibilitatii dogmei , sa ni se dea mina libera in concursul: care o reteaza mai taios ereticilor . Eu inteleg ca sunteti de fapt smeriti si respectati pozitia oficiala a Bisericii . Dar cred cumva ca o intreceti . Prea mare rivna in lupta exterioara cu dusmanii de toate soiurile , si nu se vad deloc rezultate ale luptei cu sine. Biserica v-a cerut sa nu va amestecati cu ereticii , pentru a pastra curatenia dogmei.Dar nu v-a cerut sa le dati la cap din orice pozitie,ci doar sa nu va contaminati de la ei . Ca nu asa se defineste Ortodoxia,in contradictie cu ceva.Ci prin ea insasi,afirmand frumusetea sa. Ortodoxia este iubire,este lupta cu demonul din noi. Nu este un sport de care este mai tare.