Subiect: Ecumenism
View Single Post
Vechi 24.08.2012, 21:54:16
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Păi asta este diferența fundamentală între noi domnule Iustin, se spre deosebire de dumneata cred că heterodocșii trebuie să ajungă la convingere și credință ortodoxă. Nu zic că nu avem ce învăța și împrumuta de la ei, dar identitatea ortodoxă trebuie păstrată cu orice chip, chiar și în ciuda unor împrumuturi de la alții. Da, deci diferența dintre noi este clară: eu văd de ce protestantul trebuie să devină ortodox și văd de ce ortodoxul nu trebuie să devină protestant; poate să împrumute ceva de la protestant, de la "catolic", dar identitatea trebuie să și-o păstreze pentru că Biserica Ortodoxă este Biserica lui Christos. În schimb ceilalți trebuie din punctul meu de vedere să vină la ortodoxie, altfel de fapt nici nu prea putem discuta. Biserica Ortodoxă dialoghează doar sub cupola Bisericii sale, iar nu în săli de conferințe ecumeniste.
Ok.Si cum ii faceti sa ajunga la ortodoxie? Ce faceti pentru ca Adriana sa poata sa se intoarca la ortodoxie de exemplu? Nu va dati seama ca ideile va sunt bune dar metodele falimentare? Si ideile va sunt bune pentru ca sunt preluate din Biserica,care intradevar ,nu degeaba sustine dogma infaibilitatii ortodoxe.Dar metodele sunt gresite,pentru ca vin de la dv . Rolul dv in discutia ecumenica este nul. Nu faceti decat sa repetati ce altii au observat ca e gresit, si apoi sa incepeti sa aplicati la ce vedeti prin jur . Si,neavand harul acelor traitori ortodocsi , ramaneti doar cu acidul vorbelor lor,care il manuiti anapoda.
Nici pe cei rataciti nu ii castigati,nici macar pe toti ortodocsii nu ii multuimiti, si ,in plus,va mai alegeti si cu judecati gratuite asupra altora , care va impovareaza sufletul.
Teoretic vorbiti corect,corect si fara rezultate . E o credinta si asta , dar nu e vie.

Last edited by iustin10; 24.08.2012 at 21:58:07.
Reply With Quote