Citat:
În prealabil postat de Decebal
Care pălmuire a aproapelui, domnule Iustin? Despre ce vorbești, domnule, la dumneata o critică făcută pe baze teologice este pălmuire a aproapelui? Nu îmi aduc aminte ca să fi promovat vreun ecumenism al pălmuirii aproapelui, dar în același timp nici nu cred că Biserica Ortodoxă tolerează vreun ecumenism al ereziei, împreună cu toți ereticii care se auto-ei-intitulează pe ei înșiși drept "biserici". Să ne fie cu iertare domnule Iustin, eu v-am mai spus-o: faptul că Dumnezeu este peste tot asta nu înseamnă că oricine are acces la El.
|
Ori ce nu construieste ,darima . Si o atitudine rece,superioara,este o palma,pentru cineva care s-ar astepta sa gaseasca mila,intelegere,si mult har ,de la cei ortodocsi,adica 'drept credinciosi'
Lipsa de intelegere a aproapelui,acestea sunt palmele ,cuvintele pretioase dar neinspirate ,care nu se potrivesc starii aproapelui. Acestia intra aici cu speranta ,si afla respingere ,daca inca nu judeca ca noi.Pai nu de aia au intrat ? sa ne inteleaga? Cum va asteptati sa judece ca un ortodox?
Cuvintele sunt corecte,si orotdoxia e corecta ,problema e ca treceti usor la judecati,aproape personale, si atunci nu se mai vede Dumenzeu in voi.Si stricati tot ce cladiserati prin eruditie . Care este cea mai mare masura a iubirii ?
Sa iti iubesti dusmanul. Faceti la fel,si nu mai va lasati asa usor cuprinsi de sentimente personale