Citat:
În prealabil postat de Suzana
militarul merge la razboi sa ucida, cum vrei sa fie? delicat si tandru? :)))
|
Chiar asa?Parerea ta este atat de transanta incat ,recunosc,m-ai surprins.Dar,nu ti se pare ca ar fi prea simplu sa fie asa?
In viziune dta ostasul este un killer si atat.Nu are constiinta,nu are sentimente,este o bruta pentru care gandeste altul si nicicum si el.Mi se pare sumara si nedreapta caracterizarea dta.
El merge la razboi in numele unei idei,iar daca acea idee nu face parte din conceptele sale despre viata nu va ucide.Preotul companiei,al regimentului ,ucide?Doctrii din spitalul de campanie ucid?Bucataria de campanie ucide?
Daca ideea pentru care a fost incorporat este ideea de aparae a tarii,a familiei sale,printre altele,lucrurile stau cu totul altfel.In timpul revolutiei din decembrie 1989,postul meu de lupta era sediul radio din Nuferilor,dar credeti-ma ca de pe teva armei mele nu a iesit nici un glont si ca atare am fost printre putinii care nu si-a curatat arma pentru ca nici nu aveam de ce!Gandind retrospectiv,ma declar un om fericit ca Dumnezeu m-a pastrat nevinovat,intrucat nci nu a existat vreun motiv pentru a face acest lucru.In acele momente nu eram atat de convins ca fac bine,dar nici nu gaseam un motiv solid sa fac acest lucru.
Langa mine colegii mei trageau cu multa convingere,eu nu am putut trage pe niste presupuneri,atunci nu existau certitudini ci mai mult indemnuri bezmetice.Toate acestea m-au facut sa ezit,dar azi am convingerea ca Dumnezeu m-a veghiat si m-a pastrat curat din acest punct de vedere.Multi dintre cei ce-mi cereau sa trag nu mai sunt.Unul din ei,sef pe scara ierarhica,mi-a fost omare perioada de timp si prieten,fost profesor in scoala militara, sfarsit in plina dorinta de viata in urma unui cancer la gat.Nu spun nimic mai mult!
Poti fi si militar,chiar daca ai constiinta morala.