Citat:
În prealabil postat de Decebal
Văd că Adriana și Iustin au început din nou confuzia planurilor. În ceea ce îl privește pe Cătălin acesta a explicat de mai multe ori cum se face judecata în cazul celor care nu L-au cunoscut pe Christos, cu alte cuvinte critica Adrianei Tartaruga nu și-a atins ținta pentru că nu a adus practic nimic nou ci doar a repetat lucruri pe care și noi le știam deja; doar ei i se pare că ar fi adus ceva nou. Însă problema care se punea dintru început, anume ecumenismul, nu se salvează prin considerațiile unei Adriana sau unui Iustin, pentru simplul fapt că în ecumenism este vorba despre altceva decât ceea ce sporovăiesc unii pe aici pe forum. Deci faptul că ar exista judecată și alte lucruri nu implică faptul că noi avem vreo "combinație" eclezială cu ceilalți, vreun amestec bisericesc. Ori despre asta este vorba în ecumenism. Ecumenismul este încercarea de a îi aduce pe toți care se pretind creștini sub aceeași cupolă, ceea ce este cu totul altceva decât sporovăiala pseudo-dogmatică a unei Adriana sau a unui Iustin, deci vorbim despre două lucruri diferite. Așa că toată agitația pseudo-dogmatică pe care încearcă unii să o facă nu își are implicații în plan ecumenist pentru că sporovăiala a luat-o pe două direcții sau pe două probleme care sunt distincte.
|
Bine-nteles ca nu am adus nimic nou pentru ca totul este scris in Biblie, eu nu am inventat nimic si nu am adus nici o "revelatie" ci totul este scris de multa vreme in Biblie. Daca credeti ca acelasi lucru l-a explicat si Catalin si toti ceilalti, pai atunci cu atat mai bine. Din pacate nu-i asa ci dogma ortodoxa pe care a afirmat-o si Catalin spune ca in afara Ortodoxiei nu se mantuieste nimeni cu exceptia unor cazuri extrem de rare si aici se da exemplul unui sfant ce s-a rugat pentru un pagan mort (pentru imparatul Traian sau asa ceva) sa fie mantuit iar Dumnezeu l-a mantuit spunandu-i totusi sfantului sa nu se mai roage pentru pagani. Si de aici s-a tras concluzia ca paganii nu vor fi mantuiti. Aceasta afirma Ortodoxia pana la ora actuala in loc sa fi tras concluzia ca paganii nu sunt mantuiti imediat, dar conform Bibliei vor fi in parte mantuiti la Judecata de la sfarsitul acestei lumi pe baza faptelor lor de milostenie, si aceasta Judecata nu trebuie fortata acum, nu trebuie fortat Dumnezeu (prin rugaciuni) sa judece omenirea inainte de a-i veni momentul. Doar catolicii au inceput sa afirme ca in Biblie despre mantuirea non-crestinilor, si nu stiu cat de extinsa este aceasta intelegere, daca numai la nivelul unor scoli teologice izolate sau schimbarea pleaca de sus, de la Papa.
Iar daca non-crestinii se pot mantui facand faptele milosteniei, multi se intreaba ce rost mai are atunci sa fii crestin, daca oricum te poti mantui? Aici nu inteleg ei ca Evanghelia este vestea cea buna a faptului ca Imparatia se poate lua prin straduinta acum si aici, Imparatia s-a apropiat de om, omul poate scapa de judecata si primi deja viata prin credinta in Iisus, pentru a trai deja de acum si de aici adevarata viata. Evanghelia este o veste buna de care toti oamenii trebuie sa poata beneficia, este un patrimoniu a intregii omeniri, de aceea trebuie vestita. Nu este deloc un club exclusivist si nici o amenintare cu Iadul si tot felul de alte nazbatii.
Spuneti ca nu asta ar fi ecumenismul. Eu insa va spun ca adevaratul ecumenism exact asta este. Cum insa ar duce la o evanghelizare mult mai eficace a intregii planete, bine-nteles ca dusmanul nu doarme pentru ca stie ca timpul sau este limitat exact de aceasta evanghelizare, imediat ce evanghelizarea s-a efectuat la toti oamenii, lumea aceasta ia sfarsit prin venirea Domnului si judecata Sa care il va arunca pe cel rau in Iadul vesnic. Si deci ce face necuratul? Ii impinge pe cati mai multi posibil sa denatureze miscarea cu tot felul de aiureli in asa fel incat sa creeze dezbinare si astfel evanghelizarea mondiala sa nu aiba loc. Sunt unii insa, ca si cei de la "En route ensemble" (La drum impreuna) de exemplu, care nu se dau batuti si impreuna: catolici, protestanti si neoprotestanti, evanghelizeaza impreuna pe strazi, si chiar in aceasta saptamana se desfasoara intens activitatea lor. In loc sa ne certam aici din cauza celor care nu inteleg mare lucru din planul lui Dumnezeu de a evangheliza tot globul inainte de revenirea Sa pe acest pamant, mai bine ne-am ruga pentru toti cei care au curajul sa duca la indeplinire acest plan al lui Dumnezeu cu cat ii sta fiecaruia in putere. Este si ceea ce am eu de gand sa fac de aici inainte. Restul este desartaciune.
Multa pace!