View Single Post
Vechi 21.08.2012, 02:55:48
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
De multe ori ma analizeaza din cap pana in picioare cand stau in biserica si sunt atente la orice gest pe care il fac eu sau altii , si de aceea prefer in unele duminici sa ascult Sfanta Liturghie pe Trinitas , sau pur si simplu sa citesc din Cartile Sfinte.
Nu trebuie sa renunti la Liturghie din cauza lor, nu se compara prezenta reala cu vizionarea pe Trinitas. Ca te analizeaza...nu trebuie sa bagi in seama, in viata nu trebuie sa dai atentie la orice lucru. Eu de exemplu cand merg la Biserica cu cei mici, nici nu apuc sa-mi trag sufletul si le aud: sa-i pui caciula in cap ca e curent, e subtire imbracat, vreti sa-i impartasiti?, etc...Nu le cunosc si sunt deranjante cu stilul lor bagaret si insistent.

Citat:
Alt exemplu : Sfintele moaste , se calca in picioare pentru a atinge moastele unui sfant , ajungand la idolatrie curata , asta inseamna credinta ,sa te calci in picioare pentru a atinge niste moaste intr-o anumita zi ( Ex Sfanta Parascheva de la Iasi) cand poti foarte bine in oricare zi a anului sa vizitesi moastele sfantului respectiv?
Eu sunt pentru cinstirea Sfintelor Moaste in special in ziua Sfantului, o vad ca pe o aniversare la care ma bucur daca reusesc sa particip, faptul ca lumea nu are evlavia si comportamentul cuvenit e trist dar e o alta discutie.

Citat:
Parerea mea : putini au ajuns sa inteleaga cu adevarat ce inseamna Ortodoxia ,pentru multi reprezinta o adunatura de superstitii cum am mai spus , sau un loc unde iti poti rezolva problemele rugandu-te la Dumnezeu , doar in momentele alea de necaz , doar atunci, in rest ignorand Biserica.
Sa ne fereasca Dumnezeu de o asemenea atitudine, sa ne ajute sa ne cunoastem si sa ne intelegem credinta si sa il punem pe Dumnezeu pe primul loc in viata noastra.
Reply With Quote