Subiect: Ecumenism
View Single Post
Vechi 19.08.2012, 03:36:43
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu cred ca cele doua surori sunt deosebite, te felicit pentru familia ta. Nu cumva supararea fata de ortodoxie vine de la vreo suparare fata de cineva din familie? Poate cineva a spus ceva care te-a suparat si ai vrut sa faci altcumva decat acea persoana?
In legatura cu ce mai spus unii pe mesaje private, pe forum citesc persoane felurite, de la atei pana la ortodocsi. Sunt si ortodocsi care practica din alte religii, care se ocupa cu paranormalul, cei de la MISA se considera ortodocsi 100%. Nu e bine sa ascultam pe oricine zice ceva, ci doar daca e adevarat, iar adevarul este in invatatura ortodoxa, in catehism sau alte scrieri, nu la ce conceptii au oamenii. Multi nu cunosc invatatura ortodoxa prea bine si cred ce au auzit, in general conceptii protestante venite cu ecumenismul.
Interesant este ca surioara mai mica mi-a spus la un moment dat ca ei au devenit credinciosi datorita mie (familia mea a fost atee iar eu am fost prima convertita printr-o minune). Am ramas gura casca pentru ca eu eram convinsa ca ele (surorile) au devenit credincioase in urma orelor de religie la scoala si ca apoi au convins-o si pe mama. Dar se pare ca nu...
Ca atare, pentru a-ti raspunde la intrebare: nimeni din familie nu m-a suparat. La catolici m-a dus o prietena greco-catolica care imi spusese ca preotul lor le zicea ca pot merge si la fratii ortodocsi daca nu au o biserica de a lor. Familia ei fusese ortodoxa dupa mama si catolica dupa tata, insa copiii au fost crescuti ortodocsi pana in ziua in care mama sa a patit ceva la Spovedanie (ce nu imi permit sa scriu aici), ca atare pentru a se proteja si pe ea si fetele ei, a trecut la catolici. Eu nu am patit nimic de genul asta desi in anturajul meu mai am o prietena care a patit-o si inca in casa parinteasca, ci cu mine a fost altceva: imi place slujba la catolici si nici vorba sa simt ca n-ar fi Har si ca nu s-ar mantui ci dimpotriva, am vazut multa credinta la multi, iar mai tarziu am vazut acelasi lucru la protestanti, multi oameni cu credinta. Exista si fara credinta sau cu credinta dupa ureche, peste tot exista si mai putin credinciosi, ca si la ortodocsi. De aceea nu pot accepta ca doar ortodocsii ar fi grozavi in timp ce restul vraiste. Ca atare, cu prietena greco catolica mergeam fie la ei fie la noi.

Nu stiu daca am raspuns intrebarii, dar alt raspuns nu am, nu este vorba de nici o suparare ci de adevar.

Last edited by Tartaruga; 19.08.2012 at 03:41:12.
Reply With Quote